pEeps!

Saturday, July 14, 2012

Tenah tedih nih..#tetik#

Kamus dewan bandaraya dan pustaka awam kepala unta engkau ck :

Tenah = tengah
Tedih= sedih.
Tetik= Gedik

.....


Semalam pergi klinik bawak mak pergi cek darah tinggi. Sebelum ni ayah takkan pernah suruh aku bawak kereta malam-malam.

malam semalam tetiba dia suruh drive.



Masuk garaj.



Gelap semacam.



hidupkan enjin.




Pelik kenapa gelap semacam.



Mak ayah tunggu kat depan rumah.




Pastu ayah jerit dari luar.




"tak reti nak pasang lampu kereta ke?!"





"Owh..patut ler.."






Lepastu bapak aku terus hilang kompiden suruh aku drive malam-malam. Last-last dia yang drive. Ok, aku pasrah. Ye, pasrah tu indah.


Lepas tu tap tap tap keluar air mata dalam gelap sambil merenung keluar tingkap. #emosi.emosi#



Aku menangis bukan sebab bapak tak kasi drive malam-malam. Memang aku tengah sedih. Semalam, harini, esok. lusa, tulat pun aku sedih. Sedih sangat ni. =,(



Tolongla jaga perasaan saya.. Dun break my heart. Saya tengah emosi ni.. #lempang#




Dah la. Aku nak pergi tongkat dagu sambil merenung ke luar jendela. Bai.



13 comments:

Ulya said...

eh no tacink tacink .

alaa , takpe , lepas ni mningkat balik keprcayaan ayah untuk anak dia drive malam2 .

buktikan ! eheh3 ;)

Lukman Hakim said...

postingannya nice.. :)
I like it..
thank you sudah berjoint dengan daku.. :)

amranaiman said...

jangan tedih tedih ye.. xmo x omey ;)

putryteya said...

sebenarnye awak sedih nape ni ? hehhe

ejulz said...

xpe.. blajar dari kesilapan.. :)



Hadiah menarik;
TEMPAT PERTAMA : Barang Sophie Paris bernilai RM50 dan ke bawah.

TEMPAT KEDUA : Barang Sophie Paris bernilai RM 25 dan ke bawah.

TEMPAT KETIGA : Barang Sophie Paris bernilai RM15 dan ke bawah.


Kalau sudi join segmen pertama ejulz k..
http://kampung-kameq.blogspot.com/2012/07/segmen-menangi-hadiah-sophie-paris.html

shiQin Az said...

aloloo, xmo la cedeh2..ade la tu rezeki kat mane-mane..

ok?

:)

Nurlyla said...

mudah2an awk dptlh kptusan positif utk ryuan tu ye.. kite doakan.. :)

mybe ayah awk nk bgi awk tenang tu pasal suh bwak kreta, tpi awk x psang lmpu.. jdi die risau awk tu tngah stress psal upu ni.. :)

hehe, memandai je kan..

Lan Bingka said...

takpe, nanti sampai la jodoh.. eh

PaiN said...

pernah jugak tak pasang lampu malam-malam.

p/s: kosong.. kosong kooosongg...

shedameor said...

kenapa sedih ? cerita tergantung. sambung pleaseeee

LydSunshine said...

TIm kay ahh awk sedih CK? Tak dpt masuk IPT ke? Citer biar jelas.. Khas utk org2 yang benak seperti akak ini. Kehkeh.

Obat alami kelenjar getah bening said...

postingan yang sangat bagus nie gan,,,,,,

Obat tradisional keputihan said...

mantap deh gan mantap banget ,,,,

Copyright@ All Rights Reserved ulardaun.blogspot.com. Setiap entry adalah hasil pemerahan otak tahap maksima kerut-kerut-dahi-kening-bercantum. Sekiang.