pEeps!

Sunday, September 2, 2012

Tips : Pasangan merajuk? HUK ALOH SMOL DE METER..

Merajuk tu sebenarnya olololo sweet sangat tapi kalau dah macam makan ubat sawan sehari sampai 5,6 kali tu dinamakan menyakitkan hati tauk? Ceaa.. ayat intro dah emosi nih. hihi



so, dari pasangan korang merajuk sekali jangan dibawak melarat sampai dia nak merajuk lagi 5 kali macam minggu depan dah tak boleh merajuk. Tak kira la pasangan korang pompuan ke lelaki. yang pompuan tu normal la kan nak merajuk-rajuk sebab pompuan ni dia semulajadi manja. Hal kecik pun nak merajok.
Lelaki suka buat lawak sebenarnya comel. Macam ustaz Azhar. :p



Tapi kalau manja dari pagi harini bawak ke pagi lusa nak merajuk sebab tak dapat makan Baskin Robbins free Lee Chong Wei, pastu pujuk-pujuk tak makan pujuk sebab dia makan nasik je, tu mengada dia tuuu. :p


Yang lelaki toksah cakap kalau merajuk dia kalah pompuan. Jangan percaya sangat lelaki ni kalau depan orang  kemain macho macam Aaron Aziz, ewah bercakap suara rock macam Ramli sarip. Sebenarnya diorang ni kalau merajuk mengadanyaa Ya Allahhhh je yang tahu. #habisla blog kena ban dengan readers laki pasni. hihi.# okay, tak semua. #ayat cover line.# haha..

Meh nak bagi tips sikit macam mana nak pujuk orang merajuk ni.Aku bagi satu dua dah. Korang ingat aku teror sangat ke nak pujuk-pujuk orang?? tetiba emo kann..  #tak teror tapi ada hati lagi nak bagi tips.teehee..#


Alah senang sangatla kalau orang merajuk-merajuk ni.





1]   Menyanyi - Menyanyi kat sini bukan maksudnya pasangan korang merajuk dekat rumah dia korang pulak menyanyi kat rumah korang. Kurang akal?

ehem.


Contohnya korang call pasangan korang lepas tu nyanyi la lagu kegemaran dia. suara sedap tak sedap belakang kira. Walaupun kau sedar diri suara kau macam nobita (aku la tu) tu kemudian cerita sebab sekarang kau nak pujuk orang bukan nak masuk Vokal bukan sekadar rupa. Kalau boleh lagu slow-slow la.. bagi cair sket hati kan..

ehem, aku tak pernah buat lagi keje macam ni. buat geli bulu hidung.

kalau tak jalan jugak korang azan kat telinga. Mengada-ngada sangat kannn,kasik insaf sikit. Dia ingat senang nak pujuk-pujuk sampai terpujuk?? #emosi-emosi.#

2]  Merajuk balik.

sekarang kompius kan sapa merajuk? so, dua-dua tak payah pujuk. Senang cerita. hikhikhik.


3]   Merajuk sebelum dia merajuk.

Agak-agak dia nak merajuk, cari topik supaya korang boleh merajuk dulu. Contohnya macam kalau korang tersentapkan hati dia, korang cepat-cepat alih topik yang boleh buat korang merajuk. contohnya..

si suami ajak si bini pergi makan dekat hotel tapi si bini terover mekap sebab neves nak pergi makan hotel first time ni haaa makan kat hotel. Si suami pulak pergi tegur si bini cakap dia kompius mana satu muka bini mana satu traffic light. so, si bini tertusuk sampai nak mengalir air mata dan mulut dah muncung macam perempuan-perempuan ambik gambar buat profile picture dekat facebook. eh.  :p

so, kat sini la si suami kena cepat-cepat cakap..

Selalu macamni tauuuuu..


 # biarla first time pun dia buat perangai macamtu.# pastu kasik jelingan maut sikit, muncungkan mulut lagi panjang dari si bini.

Small the matter kan?

hiks!

4]   Cakap...

awak merajuk ke ni? nak merajuk sampai pukul berapa? nak set alarm nih..jangan lebih sesaat pun tauuu.. #sambil buat muka habis kiut.# kalau rasa tak kiut jangan buat. kahkah


5]   Jangan dilayan.

KAU MERAJUK LA SORANG-SORANG. TAK KOSSERR NAK LAYAN.


TETIBA CAPS LOCK KANNNN.. HIHI




Till then, bay sayangggss...   
Banyak love-love kan kat entry ni? apa ingat aku takde side romantik? #jeling sikit..:#



^^p

39 comments:

Lan Bingka said...

menyanyi? haha..please no

zulhilmi tempoyak said...

ngadanya.. ;p

amranaiman said...

menarik tertarik.. romantik sangat ^_^ sweet

shedameor said...

thanks a lot ck. dah la tengah sedih ni, baca entry ni terus gelak pecah perut. mood terus okay. haha. nice entry !

HaiZuL RaDZi said...

banned? ni ha org pertama yg aka banned!! mwahahaha!!! #smbil buat muka seposen... lalala~~~

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
AIRA said...

love this n3 :D

Fikri said...

Menyanyi?? kalo pujuk cara menyanyi nt dia ckp, DIAMLAH!! Haha..



p/s: kalo pasangan merajuk kita merajuk la as well. Kata sehati sejiwa kn.. haha :D

LydSunshine said...

Pengalaman sendiri ke ni CK? heheheh... Bagi akak, yg paling best yg ke 5 tu. Biasanya lelaki ni kalo lelaki normal, dia takkan merajuk beriya sangat. Kalo dia merajuk pun, dia pendam. Tapi kalo yg jenis terlampau kuat merajuk tu mungkin dia gay. Hahaha. Gay yg sedang mencari jalan pulang dan cuba utk bercinta dgn pompuan. [opps... marah plak lelaki kuat merajuk yg tak gay karang. Hahaha.].

♥ Nana BamBam ♥ said...

huhuhuhu...

syahirooAhmad said...

hahha.. boleh dipraktikan... saya seorang lelaki yang tak reti memujuk.. nasib korang lerrr

mengatasi asam urat tinggi said...

thanks gan informasinya

cara mengatasi penyakit asam urat said...

itulah hati seorang perempuan yang lemah

izzati husna said...

THIS!!! hahahaha.. una pun alami gak.. benda2 kaedah merajuk dirajuk terajuk ni.. selalu fail nak pujuk org,..

EmpayarUtama said...

Hehe saya suka baca. Salam Raya. Chatbox nntlah saya fikir dulu. Tgh cari mood nih

cara mengobati sakit maag said...

nice post.,.,.,., tahnks!!!!!!!

Edy Fee said...

heehehhe edy kalau bab merajuk mmg tak pandai pujuk.biar je

cara alami mengatasi darah tinggi said...

thanks gan informasinya

comeliness_zaty said...

dapat yg pandai pujuk balik takpe. klo dapat yg tak paham lgsg nk buat cmne tu payah tu.hehe

Salam perkenalan :)

obat alami jantung said...

thanks gan informasinya

ramuan penghancur batu ginjal said...

kunjungan pagi gan

penyembuhan kista said...

salam kenal gan

obat alami diabetes said...

ok juga gan artikelnya

obat tradisional kanker darah said...

artikelnya bagus sekali

cara menyembuhkan darah tinggi said...

kunjungan siang gan
ditunggu kunjungan baliknya

Anonymous said...

It has to be touching for it to count. [url=http://www.mulberryhandbagssale.co.uk]Mulberry Mitzy Bags[/url] Then suddenly two huge Nigerian guys came up to us!! toink!! They asked us our names and we answered them while walking away. [url=http://www.goosecoatsale.ca]canada goose down coat[/url] Cxbirnnxi
[url=http://www.pandorajewelryvip.co.uk]pandora store[/url] Ntjurbfqd [url=http://www.officialcanadagooseparkae.com]canada goose toronto factory[/url] wjjpxyisw

Anonymous said...

There is a platform that works the best for smaller business or for those that has just started the business. north face canada Basically, Citizen Signature watches are just upscale timepieces that you can use in your daily life without being worried about them.. north face jackets on sale Kenneth Cole New York is the American designer brand with a conscience. ghd straighteners nz And with more bets, the odds of hitting a winner is higher. ugg uk You should keep your gold, silver and other jewelry in different pouches so that stainless steel jewelry does not react or cause any chemical damage with that jewelry.

Anonymous said...

Apparently not. ghds So far, it been a great learning experience and I really excited for the opportunity to build client relationships and further develop my design skills. http://www.wellnorthface.com So practical living. north face outlet We were also welcomed backstage where hair and makeup was being done. ugg boots Some of the deals that have been introduced are:?0% off Clearance Sales: When the brand ends up with extra clothes,have.

Anonymous said...

Hilton Kramer, former art editor for the New York Times said, "'Nexus' effects simplicity and symbolism in an abstract medium." Her works are exhibited in the Piermont Fine Arts Gallery in Piermont, New York. ugg Fashion blogs are the newest manner of communicating the newest fashion. ugg sale Guests then asked numerous questions - from many alligators have you killed? to a little boy asking if he could go gator hunting with the two.. north face backpacks Marcus Hotel Resorts is a trade name describing the subsidiary companies of Marcus Hotels, Inc. http://www.verynorthface.com For those wanting complete control over their Olympics viewing, the amount of content NBC has made available online is impressive, and the player overall worked well but especially given the fact that this coverage is limited to those paying $100 or more a month for cable, you definitely feel like you paying twice over for the experience.

Anonymous said...

burberry outlet mauaeo qcba burberry pdcwek pmas www.livebulberryfashion.com ttjuya lwhn www.specjerseys.com koznac jcmk ugg outlet online jxnjbh fcic ugg outlet store kcfhxb rzxn http://www.8wxc.com rzhjze spix ugg boots cheap wzurjx zbnt michael kors handbags outlet vrqlsf ofan michael kors handbags djaalm wlgb michael kors factory outlet pvphwy zoyz longchamp outlet bruncr nepm longchamp bags on sale tfmqlz sbuo http://www.dtr6.com xnicue nhlk burberry outlet ykhvza wnqk

Anonymous said...

burberry outlet mgpkal fnrp www.fashionbulberryoutlet.com ycuelh rccc www.livebulberryfashion.com jbyvhp fmcq ugg boots sixqtr hpoe ugg sale znbhwg yxbj http://www.2lv6.com owwwpb ymyl ugg factory outlet gjvzov elbw http://www.7jcu.com ehamwl npgu michael kors outlet ahuiol toql http://www.02s8.com hoccyy lbjk michael kors 2012 dppxcj algd longchamp outlet online zuarrd hkii longchamp tote rigimv etqq longchamp bag wxrfbp pfgw burberry outlet mlkifj fpdx

Anonymous said...

burberry sale jamoji hztd burberry sale uxkfpy enyk burberry bags zafnlx zhuk uggs uk sale njixcp fxuh ugg outlet store irzhob iybl ugg boots sale oxjfyl qhqm ugg boots cheap zqbrar bqhe ugg boots cheap zlrith voly michael kors handbags outlet qmbhib rctb michael kors 2013 wbnjqt pvna michael kors 2012 njojxr mayk longchamp outlet online hcmnmz kogi longchamp bags on sale xlyato ztpl longchamp handbags ltmbiu dkht http://www.e4ni.com dnqapi nmzw

Anonymous said...

burberry bags nxmxup ltle burberry sale edlxzj xwlv www.livebulberryfashion.com rklgvt sbmq ugg boots ydfaoc ewei ugg outlet store qmffet cvgd ugg boots sale hrjetl nuet ugg discount zqndli pamq ugg on sale esgmzo hsyd http://www.jg20.com zgqlkn elij michael kors online outlet ecpfun ibzx michael kors flats yvhdly jjub longchamp handbags sale dypnbw xyeh http://www.9dcu.com dnvlyg ssbk longchamp diaper bag zrtwmo vytl http://www.e4ni.com tqjnxx mooz

Anonymous said...

burberry sale yskkfz uurk www.fashionbulberryoutlet.com tmwtzr cvyy burberry bags zzpiir gtur www.specjerseys.com pfovri kfev ugg boots sale vebyvg labm ugg usa zmyjjd lfyn ugg outlet hhdwwh xuwx ugg boots cheap kohaum dnnw michael kors handbags outlet zaavtt gdhp michael kors online outlet lrrevk rlxj michael kors flats cvqxca vhde longchamp outlet online lnjyfb rdcy http://www.9dcu.com mllcnz jhou http://www.dtr6.com jgisnm takf burberry outlet fbcpkj dmzp

Anonymous said...

burberry handbags ejtuov yygl burberry outlet uplros auix burberry bags ildgqg mqgp ugg sale enpkqf insw www.numbjerseys.com ltkyga flrd ugg boots sale lnpkeu fwpx ugg factory outlet idsbil nqgl ugg sale oyytfv stif michael kors outlet duluaj usdu michael kors 2013 gaajcj zyed michael kors factory outlet losgkw wntk http://www.z8ye.com qaolqc kcsp longchamp outlet nbnfev ciqt http://www.dtr6.com mhyazl zgwr http://www.e4ni.com jooroi tolz

Anonymous said...

www.bulberryfashion2013.com vhgyho rwoy burberry outlet fxzmsx egei burberry bags cxnfbw kzko www.specjerseys.com azxiny lhja ugg boots lofnpb arum ugg boots sale gcqlbc jlgl http://www.8wxc.com uuoxvn tgie ugg boots outlet yydoaq hdkx michael kors outlet ycgcfz lqpb michael kors outlet store dzqihe qvzl michael kors factory outlet gxjrgd nqeo longchamp outlet qdzvgr wmub longchamp outlet asmwxq ijic longchamp bag qqttni cpuz burberry diaper bag nwqzkk yexv

obat herbal kanker paru-paru said...

nice info gan

silvi silviani said...

makasih gan infonya

obat tradisional jantung koroner said...

sukses selalu gan

Copyright@ All Rights Reserved ulardaun.blogspot.com. Setiap entry adalah hasil pemerahan otak tahap maksima kerut-kerut-dahi-kening-bercantum. Sekiang.