pEeps!

Tuesday, January 24, 2012

Hantu nak kongsi katil.

hui hui..

aku rindu blog... 


korang rindu aku x?







ok fineee... 




lately ni xde masa nak on9. 3 hari jaga ayah dekat hospital, ayah aku wat pembedahan lutut sebab jatuh. Alhamdulillah sume berjalan dengan lancar. thanks tau korang sebab doakan. =')



malam ke-3 kat hospital bikin aku menggelabah. time tu dah pukul 11.45 malam. ayah aku dah tido. aku je  tengah syok tengok tv dah macam cuti-cuti malaysia di Bukit Freser. diri sdirik pun kompius, tengah bercuti ke tengah jaga orang sakit. hehe..

pastu dah rasa mengantuk, baru nak lelap tetibe dengar ayah aku duk merapu-rapu. cepat-cepat aku bangun.. ok. dia mengigau. kat rumah kalau dia tido siang-siang pernah la nampak dia macamtu. aku try la kejut. goncang-goncang tapi dia still merapu lagi. aku dah macam aihhh-sal-lame-beno-merapu-ni? 

biasa kalau kat rumah kejut skali  dah sedar. ni dah goncang tahap 7.2 skala richter xsedar-sedar.

menggelabah + takot + cane ni,cane ni??  dah time tu. aku tengok ayah aku macam kena tindih. die nak bercakap tapi macam xboleh..susah..

aih...xpandai la aku nak cakap macam mana. pepandai la korang imagine. pastu aku try baca ayat kursi. tapi separuh jalan, xbleh bace dah.

bace lagi xboleh habiskan,




bace lagi xboleh..



last-last tekan loceng panggil nurse. nurse sampai kat pintu baru ayah aku sedar. pastu ayah aku cakap rasa macam kena tindih.



kan aku dah cakap?


eh.. hehehe.. 

bila sume dah ok. ayah aku cite dia ada mimpi aku. xpayah la aku cite kat sini. nanti korang takot pulak nak masuk jamban.

ayah aku sebenarnya xpecaya pasal kena tindih ni.. dia cakap dia letih, badan dia lesu sebab kesan ubat bius xhilang lagi. tu yang jadi macam tu.


lagipun kalau scienctific-nye kena tindih ni dia panggil lumpuh time tido. aku budak sains.. paham la kan..tapi paham-paham pun still lagi buat-buat tak paham pecaya ada hantu main tindih-tindih.


mana tau  sebelom ni hantu tu tido atas katil tu, tetibe ada orang ambik tempat dia. nak kongsi sekatil x muat. terpaksa la tindih-tindih..hehe






pastu dah pukul doblas lebih takot pulak nak tido.





memanggg... 














tak ada si gadis, 


















sepenakot aku 











tapi yang lebihhhh 









penakut 














banyakkkkk~~~ 








eh, hai Alif Satar.. !




 tetibe dah kenapa.

-.-'
 



nak-nak kat spital kan... hoissshhhh... mana tau dulu ada orang ehh tak payah cite la kan.. aku sorang tak tido lagi ni. 

lama sikit dengar bising-bising... rupanya budak sebilik dengan ayah aku ajak geng dia tengok bola. budak tu muda remaja lagi lebeh kurang 18 tahun macam aku.eh. tetiap malam dia sorang-sorang xde orang teman.


takut lettewww nak tido sesorang dah tau ayah aku kena tindih kann. kan kan kan?
 macam budak tu baca blog ni duk kan kan kat sini.. -..-''


mana la tau kot-kot hantu tu stress xdapat sekatil dengan ayah aku, dia nak tumpang katil sebelah pulak..


"bang... tumpang bolehhhh~~


hehe..


diorang bising-bising baru takot hilang sikit.. kalau boleh nak pergi sound eh bising la lagi. 
#mata keatas..#




last-last tertido dalam keadaan terima-kasih-kerana-sudi-bising-dan-bisingla-lagi dan dengan comelnye.



#nak jugak~~~#



tamat.




till then heva good day sayangggss..




^^,

27 comments:

Fikri said...

Kalo kna tindih mmg xleh wat pa2 dh. Tp smpai skrg xpnah g tgk org kna tindih. Diri sniri slalu ja kna tindih :D

shedameor said...

entry ni sepatotnya seram tapi jadi kelakar. haha

aiEz said...

tak pernah kena,tp kenapa seram citer ni xmacam seram?ehehe..;p

~Nana BamBam~ said...

kene tindih dengan sapo ? oh ohhh..

Ungu Violet said...

citer seram ke citer lawak nih...haha

sebelum tido mmg kene baca ayat kursi..nnti malaikat jaga kita sampai ke subuh..InsyaAllah..:)

AIRA said...

eh awak..saya termasuk dalam list yang awak nyanyi tu...hihi..

Jasman said...

bahaya tu...selalu dgr org dh kawen je kene tindih...hehe

syahirooAhmad said...

saya penah gak mengalami tindih2 ni.... last wat research dapat tahu sebenarnye Sleep Paralysis ... terus tak pk dah....

actually waktu tu kita penat sangat. separuh sedar kan..:)

saya dewi said...

ohokkkk. dulu dewi selalu kena tindih. kadang kadang dah rasa macam rutin. siap fikir lagi, eh dah kenapa aku tak kena tindih malam nieh.

konpius gitueh -.-!

tapi tueh dulu lah. sekarang alahmdullilah dah tak ada. ^^


syukur. alhamdulillah. ayah awak dah selamat. haip haip bagusnya anak dia nieh sanggup jaga ayah sakit dekat sepital. :D

tomatokering :) said...

ayokkkk tatawuuu :P

cepat sihat taw ayah :D

tomatokering :) said...

ayokkkk tatawuuu :P

cepat sihat taw ayah :D

nuyui a.k.a miss YUI said...

erk..seram gak la..huhu..

Tukang Karut said...

rasa nak nanyi lagu penakut lak rasanya...

Mohd Norafzal said...

tu nasib abah sorang kena tndih ngan antu..kang kalau anak penakut di tindih ayah sama..dah 2x kena tindih..mau penyek ayahnya plak.kahkahkah

eyqa amin said...

that's we sleep paralyse...
entry seram separuh jer..yg len gelak tak suda....:D

hope ayah awk cepat sihat :))

Boni JLL3 said...

ni cerita kelakar seram nih..hehehe

::WafaIrdina:: said...

hehehe..ad2 je ek..kes kena tindih..
mitak jauh lar..
soo..sblm tdo jgn lupe amik wuduk..n bacer ayat kursi...:D

TwIstiEs*meSti Mau* said...

kenapa hantu tu tak culik je cinta khadijah tuu....
pahtu bawak dtg umah twisties..bley la jadi amah :) huhu

Phat said...

penah jugak kena sebelum ni..

EmpayarUtama said...

Dia suruh kawen kat yang belum kawen hahahahahahah

yusuflaili(Goku) said...

salam;
kat hospital memang banyak hantu bermacam2 jenis ada...

Puan Kutu said...

tak pernah kena tindih,minta dijauhkan..:)

kt hospital mmg byk benda2 tak elok tu..tp mungkin ada betulnya juga fakta sains tu.hehe..

ceritalah apa mimpi ayah?tak suspen ar.haha..

Niza Romli said...

tak penah kena..ishh, takmau!! tapi suami selalu kena.

Original CikTeddy said...

bru nk rase seram..ekeke

Aefa Aerisya said...

xseram plak jalan cerita nih.. hikhik.. tp kat hosp sy paling takot nak guna lift.. sy prefer tangga. haha

ghost writer said...

hai...si penakut. :)

obat alami penyakit stroke said...

sukses selalu gan

Copyright@ All Rights Reserved ulardaun.blogspot.com. Setiap entry adalah hasil pemerahan otak tahap maksima kerut-kerut-dahi-kening-bercantum. Sekiang.