pEeps!

Friday, July 20, 2012

Kalau ketat-ketatkan boleh jadik novel?

Dah start puasa dah.. Rasanya baru bulan lepas pergi bazar ramadhan beli ayam dinasor tetiap hari. Pastu menggelabah berat naik secara mendadak 2 kilo. Yang 2 kilo tu pon tak turun agi dahhh masuk ramadhan pulak.. 

Selamat berpuasa korang.. Sama-sama perbanyakkan ibadah ok.. 

Sejak memenjak ni, post-post dekat pesbuk asyik nak emosi je. post post dekat blog pon sama. rasanya kalau gabung-gabung ayat sedih dekat pesbuk, dekat blog dah boleh buat novel sedih.





3 je pon post sedih cerita macam doploh nam juta post. hihihi.. #lempang#

boleh buat novel kata kau CK?




@shedameor : yang tu sentap sikit je.

@akak LydSunShine : sentapppp patblas tahun..

Memang tak menjaga hati dan perasaan SAYA tauu korangg.. 

haha..


Aku tengah emosi masa tu. Tengah sedih.. Malam-malam duk nanges.. Meratap nasib diri.. termenung tepi tingkap.. Nasib baik tak bawak diri pergi Landen. Kalau tak sapa nak jawab? sapa nak cari? # mampu ke kauu.. # hihi


Sebenarnya riwayat cerita tak la sedih sangat pun. aku je emo lebih.. aku kan anak bongsu.. #lempang#

Time sedih-sedih, rasa down.. ramai kawan-kawan bagi semangat..blogger-blogger.. Ceaaa.. macam Famous sangat la taip blogger-blogger..haha.. Time kasih banyak-banyak korang. Walaupon korang tak baca nih aku doakan jugak life korang sentiasa best-best.. kalau korang rasa sedih pun korang akan rasa bes.. haha..

Kenapa aku sedih? First sebab tak dapat sambung blaja. permohonan kena rejek. rayuan pon tak boleh nak buat. Rasa macam hidup ni dah tak bermakna.. 

Lepastu aku pikir-pikir balik. kalau dapat pun macam mana dengan parents aku? Dah la diorang ada masalah kesihatan. bapak aku pulak nanti kena operate jantung. Dah la aku anak bongsu. Akak-akak abang-abang semua jauh-jauh. Aku je la yang boleh tengok-tengokkan diorang. Haa.. sapa cakap anak bongsu takde tanggungawab? meh nak lempang. Ingat anak bongsu nak semua dapat?  cakap nak kapal selam mak bapak kasik tanpa kompromi?  

takde okay.. biasa anak bongsu la akak-akak abang-abang harapkan jaga mak ayah. sangat bertanggungjawab okayy.. nak khawin, khawin la dengan anak bongsu. #motip??# hahaha.. 

Sapa cakap anak bongsu manja? Meh nak pok kepala lutut.




till then, bye sayangss.. =,)


9 comments:

shedameor said...

alololo, sedihnya. akak nak sambung degree ke master ?

CintaKhadijah said...

Sheda ni betol-2 nth sedih die bace entry nih.. haha.. sambung degree ..:)

Nurlyla said...

aiyoo.. sory lh..

dah ramadhan ni... salam ramadhan.. :)

putryteya said...

alaa , npe emosi2 ni ... heheh , teya pun lebih krang je ..

selamat berpuasa , lesum pipit :)

Lukman Hakim said...

met menunaikan ibadah puasa sahabatku.. :)

Asyiqin Haulisah said...

jgn sedih kak. btw salam ramdhan ye. :)

Picoz Shupalula. said...

selamat berpuasa. semoga ramadhan kali ini lebih bermakna dan memberi anda seribu satu barakah:)

Edy Fee said...

selamat menyambut bulan ramdhan yer....hehe ikhlas daripada edyferdaus

agus herbal said...

selamat berpuasa :)

Copyright@ All Rights Reserved ulardaun.blogspot.com. Setiap entry adalah hasil pemerahan otak tahap maksima kerut-kerut-dahi-kening-bercantum. Sekiang.