pEeps!

Tuesday, January 10, 2012

korang pun sama ke? ke aku je?

aku ke korang pon same?

1) taip bersepah nama file in case nak cepat. contoh: asdfghjk. tak pon nksggfgfafiekaakfpgk. seminggu lepas tu, mula meroyan nak cari balik file tu.

2) bengang tahap melampo kalo taip mesej panjang-panjang lepastu tertekan button "back".

contoh nak bagi esemes maki-maki kan..maki punye terbaik ayat. karang maki seratos lapan puloh patah perkataan dengan harapan nanti penerima sentap teros nanges cari mak.
pastu pap! tertekan "back".
kite pulak nanges cari mak.

contoh je la..contoh. dun try diz at home! bagi maki, dapat pun maki. :p

3) masa sekolah dulu, pantang nampak gambar orang tak ensem tak lawa dalam buku teks teros cakap kat kawan. "NI KAU." pastu gelak macam esok tak boleh gelak.
biasa dalam buku sejarah la banyak gambar-gambar jadi mangsa keadaan. yela. James brook mana ada ambik gambar pandang atas pastu kembong-kembong pipi.


4) kecik-kecik dulu, letak muka depan kipas. tekan speed no.3 pastu menjerit. time tu sangat kagum dan teruja sebab suara  jadi suara getaran-jiwa.

5) rasa nak cepuk-cepuk je doktor gigi time cek-cek gigi guna mendalah tajam tu in the same time tanya "sakit tak? sakit tak?" "rumah kat mana? " , "datang dengan apa?" , "keje ke blaja?"
 tak nampak ke air liur nak meleleh.

pergi klinik gigi berlubang,
balik klinik mata doktor lebam.

#nakjugakbagipantuntaksenada.#
LOL..

6) dulu teringin sangat nak naik teksi pastu cakap, " ikot kereta depan! "
#pengaruh ceghite dalam tibi.#

7) kecik-kecik ayat paling takot, " cakap kat mak!"

8)  ayat nak takotkan kawan bila kena buli, " maaaak...adee kannnn budakkk tu kannnnn die kannnnnnn..." bedesup kawan lari tak cukup tanah.

9) delete semua password even satu huruf je salah.

10) time tengok cerita bestt-best kat  tivi, time iklan la nak buat sume keje. nak mandi time tu la, solat time tu la, peewit anak teruna lalu depan rumah time tu la. kacau gulai mak kat dapur time tu la.. etc.


11) buat-buat mati depan kucing nak tengok respon kucing. #ok. yang ni xde motif. aku sorang je ke buat dalam Malaysia??#


 =..="

kbai.

27 comments:

saya dewi said...

kebanyakan yang tersenarai dekat atas tueh dewi buat! ngahahaha :P

ohok ohok. mengimbau kenangan silam ^^

Botak said...

tak pernah buat benda² pelik ni., hahaha., kena jumpa doktor ni.. :P

Wani Omar said...

semua yg tersenarai , wani penah buat . kecuali no 11 tu . tak penah lagi buat mcm tu . tp nak try buat la . haha

syahirooAhmad said...

hahhahah .. adoi... kau tau tak! bos tengok aku cam org gila tergelak2 depan pc.. ular daun punnye hal la.. ya tipu.. tapi aku tersengeh lol~ haha

yang last sekali tu aku rasa macam penah buat gak.. haha.. tapi bukan binatang la.. budak kecik (bayi).. :D

aiEz said...

hahaha,teringat kenangan...tp yg last tu apa motif?hahaha..aie tak pernah buat,tgk apa respon..hahaha

Teacher Basariah said...

yang 3, 4, 5, 9 dan 11 tu macam ada gak cikgu buat..haha..tapi yang 11 tu tak buat kat kucing tapi buat kat anak..sudahnya ditampornya maknyer..huhu..

ADILA MOHKTAR II said...

Banyak nya sama! Haha xD Tp baring buat-buaat mati depan kucing tu takde la. haha xD

Picoz Shupalula. said...

HAAHAHAHA kenapa buat2 mati depan kucing? haha pastu respon kucing acane? kui kui

Norlida Ramli said...

hahahaa...

bukan awk sorg la..su pun ada buat kecuali yg last skali tu xde!hehe :p

ZURAINI said...

hhaha! mcm mane bleh prasan sume ni? tp yg pewit anak teruna dpan umah tu x la. haha

Miss Purple Ungu said...

leh plak buat2 mati depan kucing hahaha :)

amranaiman said...

buat2 mati dpn kucing ek ahhahaaa :D... xpnh buat2 mati tp.. pura2 jd patung.. tapi kenapa die gesel jugak :P

Woofer Storm said...

no11 tu mungkin ada gak orang lain ikut..eehehee

salam kenal.folow sini^^

~Nana BamBam~ said...

no 2, 4 8, mmg ada...

no 11...ade respon ke kucing tuh? hahaha :P

nia marlissa said...

banyak yang sama .. wink !

Mohd Norafzal said...

kecik2 dulu selalu cakap alif lam lam ha kalau tipu ko dosa! :P

shedameor said...

haha.kelakar :)

Firdaus® said...

serius sama..hahahha!!

TwIstiEs*meSti Mau* said...

(*..*) >SUKA HIDUNG KEMBANG<

ck..ni kau!!hahaahha........

hmm...,ck rindukan twisties erk??
(^_-)hahaha...

Amyra Azhar said...

Ya Allah, akaq intip kita ke o.o hehe :P

Polskahackrew said...

ada persamaan,,.. hehe

A retarded kitty said...

hahaha, semua benda tu aku pernah buat except for number 11

Phat said...

nyanyi depan kipas i loke hehehe

Razifredz said...

layan ...

PeRmAtA bIrU said...

hahahahah... 1/2/10

sama la kita.... keh3... yang lain tu ada lebih kurang...:)


yang last tu x menahan... lawaknya...:)

SD said...

hahaha...sama la..

onie said...

benda yang selalu jadi pada diri onie, wakakaka...sempoi penulisan kamu,salam perkenalan <3

Copyright@ All Rights Reserved ulardaun.blogspot.com. Setiap entry adalah hasil pemerahan otak tahap maksima kerut-kerut-dahi-kening-bercantum. Sekiang.