pEeps!

Thursday, January 12, 2012

INFO : Kenapa air kosong lebih penting dari cakap kosong. part 1



sebenarnya aku ni sangatla susah nak minum air masak. ok fine intro macam gelojoh. 2 hari tak update rasa macam dendam kesumat nak update tu membuak-buak terus ayat pun jadi gelojoh. :p

sebenarnya bukan susah,tapi malas..
kadang-kadang xingat nak minum. dulu masa belajar, housemate semua minum air mineral sebab air paip rumah tak berapa sesuci lebaran.

memasing boleh feeling anak sedara datuk sebab minum air 2 hengget duploh sen sebotol. satu hari 1 botol. kalau lapan blas hari? gelabah ambik kakuleter kann. 

dan air mineral aku la paling lambat habis. orang lain dah habis 2 botol, aku punya baru minum setengah botol. begitulah melampaunya aku tak minum air masak. tang situ dah kira jimat lagipun aku bukan anak sedara datuk. Hiks..matikla housemate bace. :p


dan sampaila satu hari sakit masuk emergency ward sebab makan cekedis x banyak minum air masak. paling sadis kena injek dekat vontot 2kali.
first injek sakit tak hilang, yang second tu inject xhilang jugak tapi bila doctor tanya sakit x lagi aku jawab dah kurang 80%.padahal sakit tu xhilang langsung.dalam hati meronta cakap "ubat tipu, ubat tipu!" . -..-"

aku geram gila bila doctor tanya sakit macam mana.
mana reti nak describe. rasanya stengah jam duk tanya sakit cane sakit cane. aku ni kemain tahan sakit macam tahan berak. jijik.kbai!

tak cukup sorang doctor tanya, dia panggil lagi geng2 dia. tanya punya tanya aku asyik jawab "tak,tak,bukan,bukan,tak","tak tau nak cakap  camne." 

pastu sorang doc tu pasan aku stress dalam kesakitan dia boleh buat lawak. tergelak jugak.tapi sakit woi.. #stress-stress#

last-last buat urine test baru diorang suspek ada batu karang. suspek je, so aku wat relek je la.kononnn.. padahal dalam hati hidup-ni-dah-tak-bermakna.


ehem.

kalau awal-awal buat urine test xde aku sengsara. doktor-doktor...=..=

dah 2 kali injek kalau cakap sakit xhilang mau kena inject lagi.

geli ok!

sakit tu xla sangat, geli yang lebeh.korang bayangkan menahan sakit tapi muka tahan gelak. gila muka pon kompius nak buat macam mana. lagipun, 2 hari lagi aku ada project presentation. penting kot sebab subject tu xde final.

2 bulan buat project bio last2 xboleh present, rugi dowh. so, pikir-pikir, kalau cakap sakit x hilang kompem kena masuk ward. camno eh presentation den? 


ok. bersambung. 

ewah, berpart-part pulak entry dia. macam orang bace. ahh...lantak. :P







16 comments:

syahirooAhmad said...

tak saba nak tunggu episod akan datang...

*ala-ala drama "dingin lavender tv3 setiap jumaat..pukul 9.00 mlm tuwwwwwwww..

Ieda AlHabsyi said...

air kosong lebih enak dari air manis - ada makna jugak tu :)

kpah k-poh said...

boleh geng dgn akak ler dik oiii.. akak pun pernah di usung ke emergency room gara-gara tak cukup air..kalau kencing kotor tu.. tiap2 bulan kena.. Tapi akak dah insaf dah... tak nak lagi nyusahkan org sebab tak cukup air jer.. setakat test batu karang tu.. done that..hmmm

nuyui a.k.a miss YUI said...

sama la xminat air kosong..huhu..

cpt2 smbung..

Picoz Shupalula. said...

hahaha. boleh bayang muke tahan sakit tapi menahan gelak

TwIstiEs*meSti Mau* said...

hoo..patut pn nampak jerr...berpenyakit peyerr..haha..
tp,.sakit-sakit pun nakal lg dye ork..!!
hmm...dah..pahni,minum la bnyak2 sikit air masak tu..biar natural sikit air dalam bdn tuu...

saya dewi said...

haha. dulu dewi pun anti dengan air masak. bila suh minum air masak mula la loyar buruk. air masak tak sedap taworrr. dahtueh nak campak gula 20ploh tan dalam air masak baru na minum? *apasal emo tetiba nieh -..-"


sekarang da belaja na mencintai air masak/air suam sebab asbeng ittew iqram dizley suh ittew jaga kesehatan.

eh ehhh? kbui! :p

FAIZ FAKHIRIN said...

hahaha...jgn percaya kt ubat hospital nie...takat okey kejap n then sakit balik...yg penting kna exercise...tapi if dh sakit, nk xleh exercise...

Tukar to mkn herba...hehehe

Original CikTeddy said...

wuu..bhaye la dijah ni..jgn mkn bnyk sngt ckedis woo..hehe

acheeqa farhana said...

alaaa...knpa tak suke minum air masak..

kena jugak mnum ye pasni dear..

cpt2 smbung..nak tau jalan crita slnjutnya..hehe

anbshop said...

New Dresses Updated !
http://www.facebook.com/applenbunny.shop?sk=photos

http://anbshop.blogspot.com/

aRa ❤ aFiq™ said...

ara suka air kosong tapi tyme2 gak la.. hehe.. part 2 please..

entry baru :)
http://izara4eva.blogspot.com/2012/01/saysmy-bagi-ara-duit-lagi.html

shedameor said...

eeeeeeeee, malunya nampak vontot. haha

ZURAINI said...

rase mcm nk inject doc tu blek jee. haha

Koding said...

Air kosong penting utk membasahkan tekak yg kering selepas byk cakap kosong..

Selendang Merah said...

air masak byk khasiatnya tersendiri..
eh2 cepat2 sambung..hehe..teruja nak baca nie..

Copyright@ All Rights Reserved ulardaun.blogspot.com. Setiap entry adalah hasil pemerahan otak tahap maksima kerut-kerut-dahi-kening-bercantum. Sekiang.