pEeps!

Sunday, July 1, 2012

ok. selamattt nikah.......ker?

Lama membizi bukan pegi nikah. hihi..



Gedik.



Semalam baru balik dari Institut Jantung Negara. ayah aku kena incharge kat sana sebab kena buat Angiogram. Tak tau Angiogram tu apa? pegi google sana. Aku malas nak buat entry berilmiah bermanfaat berwawasan sangat ni nanti tak pasal- pasal blog masuk majalah Remaja ke In-trend pulak kan. #pitam..#

Disebabkan bapak aku tak berapa nak sihat dia mintak aku yang drive. Spatutnya bapak aku kena naik flight sebab doktor takut jadik pape dalam pejalanan. Tapi dia tak nak. Degil. Sebijik perangai macam anak dia. eh.. 


Nak sewa heli tu tak mampu pulak. Kau ingat kau Jejai nak berheli-heli? hehe

Tau je la kan.. budak-budak kalau baru dapat lesen kereta memang bawak kereta tak ingat akhirat nak nak atas lebuhraya. Bersungguh pecut macam tengah bawak Ferrari. Keluar lebuhraya kena bawak slow-slow. 


Pulak tu berderet lori panjang-panjang kat depan. Jalan pulak berselekoh-lekoh baru nak potong lori ada keta dari depan. memang takde can langsung. bawak la kau 40km/j. 


Mengantuk kepala unta tau tak. Last-last  bapak aku cakap dia nak bawak nak potong lori. Sekali dia pecut potong lori memang kecut perut. suka pecut pecut tau. Sebijik perangai macam anak dia. ehh. hehe..



 Time tu tak abes-abes "ya Allah, selamatkan pejalanan kami selamatkan pejalanan kami selamatkan pejalanan kami." sambil pegang tali pinggang keledar. tu baru bawak 120. kau bawak 140 takde pulak kau ingat ya Allah selamatkan pejalanan kami orang lain.. Kurang ajaa..



dah potong lori bagi aku pulak bawak kereta. Dia dah start dia dah start pecut balik. Tapi kami selamat pergi dan balik. bapak aku tak kasi aku drive balik. dia angkut abang aku duk sana tolong drivekan. Motipp sangat kannn tanak suruh aku drive.....  


Parking pun berterabur ada hati nak bawak laju-laju.


so, kesimpulannya..


Pandu selamat jiwa selamat. 

Walaupun point tang kesimpulan macam haremm nasihatkan orang tapi kau  tak buat , jangan la tiru perangai  
bajed dalam darah mengalir darah maikel shumaker. #akutakretinakejajangankomplain.#

Bayangkan korang bawak bini tua, bini nombor 2, nombor 3 nak pergi rumah bakal bini nombor 4 pastu  bawak kereta laju-laju. korang kena ingat korang bawak 4 nyawa. tak pasal-pasal empat-empat bini kau tak dapat. 

Melakukan perbuatan yang boleh memudaratkan nyawa berdosa tau tak? Saudara bukan saja merbahayakan nyawa sendiri tapi nyawa orang lain jugak.

aceh, macam ustazah khadijah. 

korang apa tau kecik-kecik dulu cita-cita aku nak jadik ustazah pilihann mak mertua..# pitammmmm#


Siapa kata bawak kereta laju-laju syok?

  CK! CK! 


syok?





syok kepala  unta. 


kereta yang sesuai untuk budak macam CK..



kereta lembu.


till then, bai sayangssssssssss..^^

 

11 comments:

shedameor said...

ck bawak kete elok2. nanti tak sempat kahwin. kehkehkeh

CintaKhadijah said...

kite dah pro la. hua hua hua.. #lempang.#

Zul De Alexis said...

wah!!!!!,,,nikah jgn lupa ajak nk..eh! tertiba..hik2

|shuhadaothman|TM said...

waahh! maikel shumaker. haha. kite pandai bawak beskal je. :D

nuyui a.k.a miss YUI said...

haha,sbr jela..

Nur Aischa said...

haha kalau aisyah pun kecut perut bila ayah bawa kereta laju2.. apapun semoga ayah akak cpt sembuh ya ;)

syahirooAhmad said...

merepek saja!!! grr...

Ain Simpson said...

hahahaha....klaka..

Liza Razak said...

saya pun suka drive kereta laju2..hehe

Yana Libra said...

mmg sesuai sangatlah kete lembu tu~~~ :p

cara mengobati penyakit asma said...

nice post,,,,,

Copyright@ All Rights Reserved ulardaun.blogspot.com. Setiap entry adalah hasil pemerahan otak tahap maksima kerut-kerut-dahi-kening-bercantum. Sekiang.