pEeps!

Thursday, December 2, 2010

bila yang tersayang sakit

3 hari lepas mak aku sakit perot. tak la ku tahu sakit ape. nak kata gastrik tak..nak kata salah makan pon tak..so, aku just sapu-sapu ubat je la kat peerot mak aku, boleh la tahan sikit..mak aku sakit malam, so masa nak tido tu niat-niat la nak bangon awal pagi esok nak siapkan sarapan kononnnnnnnn..nak-nak nenek aku bermalam kat rumah aku..
pagi pon menjelma la...bangon solat subuh aku tido balik.apepunyeanakdara.hehe..wat la alarm kol 8 pikir-pikir nak masak nasi goreng kan..dah pukul lapan tu baru je nak bangon dah dengar ayah aku start kete. nak pegi beli sarapan la tu kot. so, aku tido la balik.memangburukpunyeperangaianakdarani.haha..pastu ayah aku balik die ketok-ketok bilik suruh bangon buat air..air aku buatkan sedap...*nak jugak..*hikhik.. dah siap wat air, ayah aku panggil la makan...
 "meh makan nasi lemak..."

nasi lemak ok?...aku duduk la ni nak makan dengan muka kebulur tahap duduk kat jepon kan..*kat jepon ada orang kebulur ke??hee..
 aik...cane boleh jadi begini???? "aku berdialog seorang diri..
 cane nasi lemak boleh jadi apam balik???? buat-buat terkejut..
skali ayah aku cakap die salah ambik apam balik pulak..die kutuk2 la sape duk bungkus nasi lemak cam tanak bungkus kan mase balik tu..leper jew... skali dah tersalah ambik. so pagi2 buta kitorang dah bedal apam balik. bukan satu ayah aku beli ok. bukan dua bukan tiga.bukan empat.agak2 bape?? 3 je ok.. kena tipu..eh, bile aku tipu jangan nak tuduh2.saya budak baik.haha..

pastu dah siap makan dah buat keje rumah sume ayah aku suruh siang ikan pulak. aiseyyyyymen...acececeh..haha..dah lame kot x siang ikan.ambik ikan duk tgk ekor tgk kepala wat muka cam tak puas ati dengan ikan tu kan..haha...nak mintak nenek aku ajar segan la pulak.ternyataburukpangaianakdaratakpandaisiangikan.haha juling mata nak baca kan..
dah tengok aku camtu ayah aku datang la tengok.die ajar SIKIT-sikit sebab aku dah tahu BANYAK-banyak...*tanak kalah.haha*

dah siang ikan tu tengahhari pon menjelma lagi.. sudahhhhhhhhh..nak masak ape ni...adoyai....then ambik pen dan kertas masuk bilik mak aku pastu kejut2 mak aku mintak resepi.*tolongtimesayajadimenantumakcik*haha..mak aku ngah mamai-mamai pon bagi la resepi masak lemak cili api dia. ayah aku suruh masak masak lemak cili api sebelom die keluar. dah siap aku tak puas ati lagi dengan resepi tu.cam tak cukup syarat je kan..bukak lappy google-google resepi. *sayabudakcelikITok?*

pastu masuk dapur..masak2...jadi la ni................
nama resepi kat atas ni  masak lemak cili api yangsungguhsedap.*sayalayakjadicalonmenantupalingbagos*haha

yang ni pulak mula-mula nak bagi nama gulai kepala ikan tenggiri ayahtakcayeanakdaradiapandaimasak.ha,panjang sangat kan? so, tukar nama yang pendek sikit gulai kepala ikan tenggiri sedapkottt..*nakcakaplaukdielagisedap*hehe.
eh jap. aku masak yang kat atas tu je. yang bawah ni lauk back-up. cam kejam je kan ada lauk back-up. ayah aku la..mentang-mentang first time aku masak masak lemak cili api tak caye eh? tapi terbukti semua orang cakap SEDAP. pastu nenek aku tambah lagi DAH BOLEH KHAWIN.haha..ada sape2 nak khawin dengan saya? tetiap hari saya masak masak lemak cili api.haha

p/s: nama hamster saya LaLo n LOLa..sekian time kasih.tetibe??

1 comment:

AnisSensuous said...

Nak yang masak lemak cili api tu.hee o(n_n)o

Copyright@ All Rights Reserved ulardaun.blogspot.com. Setiap entry adalah hasil pemerahan otak tahap maksima kerut-kerut-dahi-kening-bercantum. Sekiang.