pEeps!

Monday, December 6, 2010

hish, nakal betol..

sape,sape? *sambil pandang kiri kanan*..hehe..
mari dekat-dekat saya nak cerita satu cerita..

malam smalam aku teringat-ingat zaman mudo-mudo dolu. nakal jugak aku ni.. tapi yang aku ingat 3 perkara je..aku ni spesis pelupa sikit. 21 tahon hidop 3 perkara je ingat? nampak sangat tak nakal kan..nampak sangat budak baik idaman hati kan..hikhik..
ok, first yang aku ingat, aku penah pecahkan kepala budak laki. uih! nakal ke ganas ni? peristiwa ni berlaku time aku darjah satu. tengah main kejar-kejar, biasa la budak-budak kan. main sembunyi-sembunyi kasot kan..*tak matang* haha..memang la! ape la korang ni.. pastu aku sembunyi la kasot budak laki tu belakang pintu. die nampak teros die belari nak ambik.aku pon tutup pintu tu. tapi yang aku pelik tetibe die ada kat belakang pintu tu. cam magik je.. laju gile kot die belari sedar-tak sedar dah ade belakang pintu. tp siyes, aku tak nampak pon die dah sampai kat belakang pintu tu. aku ape lagi, tutup la pintu tu kuat-kuat. skali dengar budak tu menjerit. kepala die berdarah-darah..huhu..pucat kot time tu...pastu cikgu datang.bawak jumpe doktor, kepala die kena jahit dah. pastu cikgu panggil aku tanye cane boleh jadik camtu kan.. aku jawab la.."die yang kejar saya dulu." hikhik..jahat kan...ish mase tu berdebor gile..terpakse la jawab camtu. budak tu pulak tengah sakit kan takde pulak nak melawan ke ape kan..nasib baik..haha di sebabkan aku ni muka innocent tambah2 aku la satu2nya budak pakai tudung kan, cikgu percaya la..hikhikhik...sian budak tu..tapi sekarang die dah jadi polis. saya takot nak pecahkan kepala die lagi nanti masuk penjara.haha..dan parot kat kepala dia sampai sekarang ada lagi. mesti tengah-tengah tengok cermin*hensemjugakakuni* ingat kat aku ni. tetiap hari pulak tu..haha..nasib la kan..sian makwe die ada madutakjadimadu..muahahaha..;p

ok, yang kedua...aku lempang budak laki. eh, saya tak ganas. mesti pikir aku ni budak rosak akhlak tak cukup kasih sayang kan..hikhik..yang ni pulak seingat aku darjah empat kot.. aku tak ingat kenape aku boleh lempang die.yang aku ingat pipi dengan mata die sampai merah. panggg! ha..nanges budak tu..pastu dah abes skolah teros pecut aku naik basikal balik rumah sebab mak budak tu akan datang amik..ha..kacau la saya, saya kasi lempang satu bijik,nak??haha

ok, yang ke-3 pulak..form 3..yang ni nakal sikit je la..xde sampai belasah orang..xde orang cedera dah. aku dah insaf kot..hikhik..dulu time skolah, aku la budak paling awal datang skolah. mungkin sebab aku budak yang berwawasan tinggi,dan mempunyai hala tuju hidup yang sebenar.*sile muntah.*haha..dah datang awal kan, ade je sumtink nak buat..buat ape eh? letak pic hantu atas meja sorang budak laki ni. tetiap hari ok. cam xde keje lain je kan? ntah pape. sonok giler kot tengok muke budak laki tu dok kompius kan..cuak ke tak yang tu tak la ku tahu..last-last kantoi jugak..aku p bagitau kat besfren aku kelas sebelah.besfren aku  ni pulak kawan nan budak laki tu.tak tahu la diorang ni kawan kan..naseb la budak laki tu baik, takde nak sound2..baik tol. cam ustaz..haha..

1 comment:

ila said...

laling..camne nak detail kate nak gambo bunga matahari..berapa keping?nti pm kat fb ila leh..ila fazilah ila_fazilah@yahoo.com...yihaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:)

Copyright@ All Rights Reserved ulardaun.blogspot.com. Setiap entry adalah hasil pemerahan otak tahap maksima kerut-kerut-dahi-kening-bercantum. Sekiang.