pEeps!

Saturday, October 29, 2011

budak peng-skip kelas dan cerita bulannya.

Korang pernah tak rasa time sekolah dulu punya malas pergi sekolah tahap nak berenti sekolah?*melampo.* 

lepas tu dah habis sekolah rindu la apa la nak pergi sekolah balik. 


Pernah? 


Ni la 2 potong ayat kalau cikgu-cikgu seMalaysia baca senyum senget sebelah push angin keluar ikut hidung sambil mata jeling blog ulardaun.blogspot 45 darjah.  *ce buat ce buat.*

Sekarang ni tu la yang aku rasa. Rasa rindu kat kolej.


Teringin nak masuk kelas pukul 7.50 pagi.


Dengan buku terbuka, tangan pegang pen sambil muka tak menahan nak salin nota kat whiteboard.*ok. Kalau bekas lecturer kimia aku baca ni mau dia pitam sedar pitam sedar balik..*

jangan percaya dengan spek nerd beliau.
peng-skip kelas professional.
skala lambat masuk kelas antara 15-20 minit.

jumpa application edit gambo cik amirah bagi, mengedit tak hengat..
keh keh keh..




Dah berminggu habis belajar, rindu pulak kat kelantan. 3 tahun setengah aku kat kelantan tau..mau tak rindu..

hari-hari terakhir kat kelantan aku habiskan dengan sebaik mungkin. *ayat nak gud –gud je. -____-“ *


aceh, kak mira dah macam sailormoon nak bertukar dah gayanya. 


Bulan malam-malam terakhir aku kat kelantan cantik sangat.

Skip ayat kat bawah kalau tak nak geli geleman.

“bulan, awak tahu saya sedih sebab nak tinggalkan kelantan.tu pasal awak tunjuk diri awak cantik-cantik kat saya kat sini kan?awak nak saya tengok awak dengan orang2 yang saya sayang buat kali terakhir kan?”

POYO LAH HENGKAU CK.




Serius cantik bulan tu kan?

….

Cerita bulan.

Ck :- wah~ santiknye bulan. bak henfon!

Mr E :- nak buat apa?

Ck :- ceklik ceklik! ß bunyi kamera. Pastu save nama “bulan malam terakhir ck kat kelantan.”
                                     nah, buat kenangan!

Mr E :- weh! Aku rasa nak nanges! *muka konon nak comel masa ni. Nak tacing2 pulakkk.. sampai aku pun tertacing. Haishhh…hilang macho.*

Mr E seorang yang takde taman dalam hati. Bila dia tacing-tacing macam tu rasa nak bagi pelempang pun ada.

 Buat Mr E. awak kawan saya dunia akhirat. 3 tahun setengah kita kawan, awak banyak tolong saya.
 insyaAllah, selagi saya xhilang ingatan, jasa awak saya kenang sampai bebila. ada jodoh, kita jumpa lagi.


Jaga diri ye.


Saya tahu awak selalu stalk blog saya..^^p




-tamat cerita bulan-




....

 dah terpesong jadi entry dedikasi ke ape ni. 







epi thursday ols..

bye!







10 comments:

syahirooAhmad said...

HAhha. mr.e tu siapa? cepat dedahkan! nak tahu...


tapi normal la.. itu boleh dikategorikan sebgai putaran kenangan....

tapi kan... kalau dipikirkan semula, tak best sebenarnya berada pada situasi kenangan lama.. :) bila ade teringat sesuatu, hanya kenanga2 manis je yg muncul.. yang pahit tersorok ...

laskar pelangi said...

Ngeeee..samalah..zaman sklah dulu.rasa nak cepat cepat masuk U.bila dah tinggal zaman sklah..terus rindu gile2 wei nak pakai baju sekolah=.=

Yayan. said...

nak komen sebijik sejibon dengan laskar pelangi. tulah skrg ni tgh belajar kat uni teringat2 zaman sekolah yang lepak aje memanjang haihh ;(

ctk said...

teringt zaman menjeling2 ku bertentang dengan senior..hahaahah

NaeBlog said...

Oooo... memonteng ye?
itu kenangan ...^^

Paris Lipton said...

yg pntg ck tu sweet lah ;p

~Nana BamBam~ said...

sapa mr.e tuhhhhhh ? nk tauu..huhuhuhuhu

sabry oppa said...

entry yang cute...

Syairani Tarmizi said...

ehem ehem. mr.e? cer citer sikit.hiks :D

CintaKhadijah said...

syahiroo~ hurm..sy stuju seratus satu peratus..:)

laskar~ kan? skrg tetibe teringin nk pkai bju skolah blik..:P

yayan~ haha.. zaman skolah x stress mcm zaman uni kan? hehe

ctk~ wah ctk.. kemaen ye..hehe

naeblog~ hee..kaki ponteng ni..huahuahua..

paris~ heee...^^p

nana~ mr E tu bsfren ck la.. xlbh dr tu okeh.:)

sabry~ hehe...thanks..:)

syairani~ kawan je la yunk.. bbf org kate. hehe..:)

Copyright@ All Rights Reserved ulardaun.blogspot.com. Setiap entry adalah hasil pemerahan otak tahap maksima kerut-kerut-dahi-kening-bercantum. Sekiang.