pEeps!

Saturday, August 4, 2012

Kekonfiusan jantina.

Haritu balik kerja ajak member-member pergi merewang. So, balik kerja terus pergi ambik diorang dekat rumah memasing. 

Aku habis kerja pukul 2.30PM so tak solat zohor lagi., haritu tak ingat pulak bawak telekung  nak cepat. sekarang ni lepas berhenti kerja pastu kena kerja balik rasa macam malas gila nak bangun tido. . Bangun tido nak pergi kerja terus kompius.. "eh, bukan dah berhenti ke? " "eh, kena kerja balikk laaa.." Last-last bangun lambat. Nasib bos bagi muka sebab bulan puasa, kalau dia bagi lesing? 


haa. tak cerita lagi pasal berhenti pastu kena kerja balik kan..
tak tahu ke aku pekerja kesayangan? Of kos la Sukar-melepaskan-dikau-pergi...
Ehem.

ahh..malas nak cerita. Sadis bila dah berjaya berhenti dengan jayanya tetiba kena kerja balik. Sadis.


okay sambung balik cerita, lepastu dah sampai kat bandar terus berhenti kat masjid. Aku naik la masjid tu sorang-sorang tinggal member-2 dalam kete. Tengok-2 dalam masjid tu ada 2 pompuan tengah solat. Nak solat, aku teringat yang seluar aku kotor, so aku tanggal la seluar.. Masa tu aku pakai baju labuh sampai lutut tapi belah kat tepi. #tolong bayangkan pakaian muslimah sejati.# haha.. 

ewah dah feeling arab sangat la tu?
ahh.pedulik. cakap blog aku. muahmuahmuahahaha..


Tetiba dengar ada orang bejalan kat belakang. ingatkan pompuan la yang masuk nak solat. sekali LELAKI. Hoh.. dah panas hati, maruah seakan tercalar nih. ntah dia tengok ke tak aku buang seluar. 


Laki tu nak cakap buta elok je duk usya-usya aku.#semmpat nak perasan jelita..#
Tak tahu ke tempat solat lelaki kat depan tabir. yang dia pergi solat kat situ kenapa ntah. rasa nak lesing lubang pusat. haihh.. marah nih. Lepas tu, aku dah siap solat, aku tengok dia tak siap solat lagi.. Boleh dia solat kat belakang skali? 


Tengah-tengah solat, mai pulak lagu All rise henfon cik kak kat tepi. kaki rasa nak tergedik-gedik. Kalau lagu nasyid bila izraill datangg memanggillll.. boleh jugak sound ifek menginsafkan jiwa nurani.


Kalaula keluar lagu untuk dia hey! untuk dia hey! mau aku pusing telekung cik kak tu bungkus jadik kapan kapan. Hilang kekusyukan guwa. #ceaaaaaaa....lempang.#

Tak reti nak silent phone time smayang?

pastu tunggu la mamat tu habis solat. yela , nak pakai seluar, nak pakai tudung. ewah, kau ingat free-2 nak tengok? #emosional2.# .


Yang pompuan dua ketul lagi tu slamber je la pakai tudung laki tu ada pun.
lepastu dah siap solat, mamat blah. cepat-cepat pakai seluar pakai tudung. Siap je aku pakai tudung nak blah, mamat tu masuk balik. pastu dia pergi baring dekat dia solat tadi. Ntah dia usya aku dah siap pakai seluar tudung semua. 


Benci betol la aku. Aku betol-betol musykil. 
tak paham hakuu... Tak reti nak beza diri sendiri pompuan ke laki?
kang dah kurus pahala puasa duk panas-panas hati di petang yang panas dengan hati membuak-buak menyumpah-nyeranah. Aipp! lempang tau la.






Till then, bai.. xde sayangss-sayangsss..tengah panas nih. haha.

15 comments:

Cumit said...

1st lg [^_^] ekekeke

Solusi Cantik Alami said...

Nice post....

Solusi cantik alami untuk meningkatkan rasa percaya diri

shedameor said...

ohh no,dorang nampak ck tengah seksi youuu. no !!!

Fikri said...

Hehe.. kesian. Npa x report kat JKKK masjid jer? Nt kjdian sma berulang lak :D

Lukman Hakim said...

^_^.. semangat yah..
met berbuka puasa.. :)

CintaKhadijah said...

@shedameor: cambangang gak mamat tu buat pangai macam tu kat masjid. argh. benci.

Fikri : Tak kenal sape JKKKK masjid cano eh den nak lapor. hehe

Lukman. : jyeah! ^^,

Cumit said...

mamat 2 kot JKKK(Jaga Keamanan Kakak Kakak) masjid.[=.=']

Penyuluh Perikanan said...

Sudah lama tak berkunjnung ke blog ini, ....
Semoga kunjunganku hari ini dpt memper erat silaturahmi.
selamat menjalankan ibadah puasa, dengan postingan yang bagus dan menarik, semoga sukses selalu sahabatku...

jangan lupa singgah, ditunggu
terima kasih

Niza Romli said...

pelik...tempat pompuan tapi ada lelaki. jenis miang kot dia tu.

LydSunshine said...

Mengapa dia begitu? Musykilnya. Memandangkan akak juga berpuasa, maka akak pun tak dpt nak buat spekulasi meliar. Kalo tak, memang teruk la mamat tu kena tuduh dgn akak. Hinsss... Marah ni.

Lan Bingka said...

ehem..kelip2 mata

izzati husna said...

kalau una kan.. selamba je una jerit kat orang tu ENCIKKKK!!!! ENCIK PUNYA TEMPAT SEMBAHYANG KAR DEPAN SANA.. NI TEMPAT POMPUAN LA ENCIIKKK! kasi dia malu sikit HAHAHHA

obat tradisional alzheimer said...

mkasih gan informasinya

agus herbal said...

makasih gan

agus herbal said...

makasih gan

Copyright@ All Rights Reserved ulardaun.blogspot.com. Setiap entry adalah hasil pemerahan otak tahap maksima kerut-kerut-dahi-kening-bercantum. Sekiang.