pEeps!

Friday, August 10, 2012

Rahsia aku dengan Mak Cik Jenab.

Salah seorang bukan mak cik jenab. 

Ekceli aku suka sangat dengar orang membebel tak pun banyak cakap.Aku rasa orang macam ni macam comel gila duk pot pet pot pet cot cet cot cet. Comel rasa nak pijak-pijak je. Korang tengok tak samarinda TV3, 7 ramadhan? yang mak heroin tu kan mulut dia aku peratiiiiii je.. memang pot pet pot pet comel. walaupun pangai dia macam mazmumah keji giler tapi comel je aku tengok dia membebel kat laki dengan anak dia.


Tapi aku suka dengar orang membebel kat orang lain jela. kalau membebel dekat aku tu menyakitkan hati aku. keh keh.
eh, eksekiusmi, kau dah bebel-bebel aku, nak aku cakap kau comel? #jeling sikit#



aku ada kenal 2 orang mak cik  masa pergi surau sembahyang terawih. Aku kan awek surau sekarang. tetiap malam pergi terawih. Kalau tak terawih jangan mimpi la nak pergi kalau mak ayah tak ajak tak paksa. Baca laju-laju skit ayat sebelum ni sebab perangai aku memang teruk. Aku sendiri baca macam nak carut kat diri sendiri.  haha!


Bila dah tetiap malam pergi, so kenal la suma nama mak cik-mak cik kat surau tu kan.. Mak cik jenab *(bukan nama sebenar) , mak cik odah *(bukan nama sebenar) , mak cik limah *(bukan nama sebenar) dan seterusnya lah. xkoser la aku nak taip habis satu surau kat sini.

*(bukan nama sebenar) = walaupun sebenar. haha

Nak dijadikan cerita kat surau aku selalu semayang kat sebelah Mak cik Jenab. Aku dengan Mak cik Jenab ada rahsia tapi malam ni dah tak rahsia sebab dah tak tertanggung beban dijiwa nak simpan rahsia sorang-sorang. #lempang.#

rahsianya mak cik Jenab panggil mak cik Limah radio sebab mak cik limah akan senyap time smayang je. abes je salam kiri kanan mesti duk cot cet cot cet die membebel sorang-sorang.
Even small matter pun dia nak becakap. Macam dia nampak cicak dia cerita pasal cicak.. nampak tu die cite sal tu.

Comel.


Aku dengan mak cik jenab selalu gelakkan mak cik limah . tapi mak cik limah tak tau kitorang gelakkan dia. Ni dipanggil gelak mengumpat. gelak belakang-belakang. haha!



Malam kelmarin Mak cik Limah tak datang, pastu Mak cik Jenab cakap malam ni "radio xde betri". pastu die gelak punya la sakan macam duk dekat pasaraya sakan.. Orang lain semua kompius ape yang kitorang duk sakan sangat gelak .. aku tau aku dengan Mak cik jenab kurang behave sikit. tapi nak buat macam mana. xboleh tahan. Muah muah muahahahaha..

Pastu semalam mak cik Limah datang.. Mak cik jenab awal-awal dah bagi warning..

"CK, jaga-jaga radio dah ada betri!"

Mak cik Limah dengan Mak cik Jenab memang comel.

Hik hik hik!

aku syuwe yang Mak cik Limah dengan Mak cik Jenab tak tau blog tu kejadah apa. kalau tau matikla! :p


till then, bye sayangssss...^^p

16 comments:

Fikri said...

Mkcik dijah (hampir nama sebenar) pun sama macam mkcik limah, kuat bebel. Haha

Penyuluh Perikanan said...

Entry yang bagus nih, saya menyukainya, Rupanya ada rahasia nih...hehe..
ini photo siape duo duanya kok sama mukanya
sama^ cantik


ditunggu singgah balik yah..
thank..

CintaKhadijah said...

@fikri : hoi hoi hoi.. mane de. hahaha

@penyuluh perikanan : thankssss.. ^^,

syahirooAhmad said...

HHAHAH.. yang mengomel ni pun dari mula kenal sampai skg.. maintain comel bila berceloteh

shedameor said...

makcik jenab and makcik limah tu jiran sheda. siap la ck. sheda report. haha

ctk said...

hahahaha...lawak la dorang ni....ngumpat member sendiri...hehehe

Cumit said...

Tumpang lalu mkcik [^_^]

Eein Azryn said...

Dalam kelas saya pun ada radio jugak. Tapi dia tak mengumpat, dia menyanyi. Walaupun suara tak berapa nak sedap. Haha.

Lan Bingka said...

makcik pun panggil 'CK', gempak..

LydSunshine said...

Mak Limah tu ke hantu kak limah balik rumah? Foine tak lawak.

oooo.. itu keja ck ye.. mengumpat acik limak bersama acik jenab. Kekeke.

PotiaCasaDelarossa said...

lawa LOVE tu sape lukis...?

izzati husna said...

hahahhaa bagus ni siti khadijah mesti jenis senang bergaul dgn orang kan? hahaha boleh buat calon menantu ni

penyembuhan kista ovarium said...

thanks gan informasinya

ramuan tradisional untuk kista said...

thanks gan informasinya
semoga bermanfaat

obat alami asam urat said...

ikut menyimak gan

cara mengatasi asam urat said...

sip gan artikelnya

Copyright@ All Rights Reserved ulardaun.blogspot.com. Setiap entry adalah hasil pemerahan otak tahap maksima kerut-kerut-dahi-kening-bercantum. Sekiang.