pEeps!

Friday, July 15, 2011

extremely poisonous.

dia adalah sangat kiut miut onyonyonyo~~~~

mr. gigi-pagar-besi. 

gigih aku tunggu depan ATM tunggu gigi-pagar-besi ni kuar. dah keluar gambar ni cepat-cepat snap tak peduli orang sekeliling. heee...

dapat laki camni tau la ape aku nak buat. bungkus-bungkus, sorok dalam almari, duduk la diam-diam kau kat dalam tu. hikhik..

letihnyer harini. kelas tak banyak pon. tapi letih kemain lebih dari orang kat bendang. balik-balik anak-anak dah tunggu depan pintu sambil panggil


" MAMA!"

sejuknye perut memandang..

sorang-sorang buat muka comel rase nak bagi pelempang.

pastu tetibe muncul seorang lelaki dari belakang anak-anak.


" sayangg..dah balik? asal muka monyok cam cipan tak makan nasik je ni...? buruk nau abang tengok.nak khawin lain la kalau macam ni. boleh?"

pastu lelaki tu teros kena karate!

dialog adalah rekaan semata-mata. sangat menahan kegelian nak taip abang sayang. haha.. feeling dah khawin la tu? ada anak-anak comel macam hagemaru la tu? PUH-LIS!

mencarot je lebeyyy~~ ;p

eh korang, suke tak minum air coke?
tau kan air ni tak elok untuk kesihatan?
sebelum ni aku pon x ambik berat sangat la pasal ni sebab memang tak suka pon air bergas ni. just tahu air tu tak elok untuk kesihatan je. kenapa, tak tahu la pulak. hari ni masuk kelas kimia  baru la tahu kenapa.
untuk pengetahuan anda semua *feeling seorang pensyarat muda yang bijaksana lagi cun. aceh! * hehe..


tengok, da kena tulis balik. ok, untuk pengetahuan anda semua, dalam air ni mengandungi phospine. mesti nak tanye kan mendalah ape pulak phospine ni kan? phospine ni sejenis toxic gas. dan sifat phospine ni adalah extremely poisonous. ye EXTREMELY POISONOUS. 
tak paham omputih? saya translate. *english education tu penting* hikhik..
AMAT BERACUN.



so, kalau agak-agak nak telan racun tanpa muka bersalah, minumla air coke. memang takkan beri kesan pada waktu terdekat ni, tapi untuk jangka masa yang panjang? agak-agak boleh jadi santek macam rozita che wan bila da tua? boleh handsome macam aaron aziz bila dah 70? memang tak la! *wah, tetibe..*

jadi hargailah nikmat kesihatan yang kita ada. jangan bila dah tua baru nak menyesal, baru nak minum air kopi O. terima kasih.



6 comments:

hatikubaik-mohdhazlan Dreadlock said...

setuju ..hargai nikmat kesihatan ...ia lbh berharga dr segunung emas ...

A'an said...

Waaaa.. takut nak minum da.. huhu..

Luqeem™ said...

hargai bdn kita ni :)

fdzurita said...

adessss..minuman pebret :(

tomato said...

meamng tak suka minum air gas .. ^^

CintaKhadijah said...

hatiku~ betol3!:)
a'an~ da la minum ye..:)
luqeem~ yup! :)
fd~ kurangkan ye kakakku chayunk..:)
tomato~ guddd~~~;)

Copyright@ All Rights Reserved ulardaun.blogspot.com. Setiap entry adalah hasil pemerahan otak tahap maksima kerut-kerut-dahi-kening-bercantum. Sekiang.