pEeps!

Friday, July 22, 2011

surat cinta pertama

mid-sem break sudah bermula dan saya adalah berada dirumah. kepada budak-budak UnikL, UPM,UKM,UM, UIA saya nak tanya ni..

"eh, korang tak cuti ke??" hekhek.. 

sila bagi penampo secara berjemaah. terima kasih..;p

sangat-sangatlah heaven dapat balik rumah. hari khamis dah dapat bau bau rumah aku. rumah korang x de bau ke? rumah aku bau-bau bacang. umah anda? bau-bau belacan? hehe.. ok. x kelakar.

ehem.



ada sesuatu yang tersangat best bila aku balik. 

yang besnye bila surat cinta sampai kat rumah.  zaman-zaman sekarang ni ada lagi main-main surat cinta ? wah..romantik tak hengat dunia.

dengan ayat yang menyentuh sanubari..*terharuu macam nak nanges macam baby comel. erk! sempatttt..*

dengan bedak dashing campur bedak baby campor bedak sejuk sikit bagai dalam sampul surat..*wangiiiii ker??*

dengan tulisan senget-senget sampai senget kepala nak baca..*nostalgia macam duduk zaman agogo..*

dan paling bawah tulis 

dari kekandamu...

wah gitu~~~

untunggglaaaaa.... kan?


tapi hakikatnya..

surat cinta bertaip dengan microsoft word.

dengan bau ink printer KPTM.*budget pernah bau kan ko ni ck..*

dengan ayat menikam sanubari.

surat AMARAN kot!

PERINGATAN 1: ketidakhadiran kuliah/tutorial bagi kursus bla bla bla...

pertama kali dalam sejarah dapat surat amaran.
fuhh... 

.....

bila menambah makan nasi...

ayah: rajin makan nasik?
*ade jugak ayat "rajin makan nasik"??*

aku: *tersengeh-sengeh cam kerang x de gigi*


ayah: makan nasi rajin, kelas malas pergi.

aku: .....
*patutla ada ayat "RAJIN makan nasi"*

ayah aku akan perli pasal mendalah ni selama 10 tahun.
sekarang dah masuk 3 hari.. jadi lagi 9 tahun 362 hari lagi nak cukup 10 tahun.
*matematik memang failed.*

tahan je la...

kalau la ayah aku tahu kenapa aku x masuk kelas...hurmmmmm....

perasaan-yang-tak-tertanggung
aceh!
*control macho-control macho*
 ;p


so, lepas ni kena gigih belajar rajin-rajin supaya dari 10 tahun jadik 10 bulan.

aja!  ^_^


...

eh korang.. hari ni aku dah balik kolej.. cuti dah habis la... entry ni sepatotnya di post 15 julai tapi dah sifat keturunan*tetibe keturunan??* suka peram entry lama-lama dengan harapan lagi lama peram lagi sedap macam tempoyak.*eh ye ke?*


^_<


sudah-sudah.cerita dah habis. masing-masing dah boleh balik. jalan leklok ye...

bye!..^_^



7 comments:

dayah aziz said...

cute nye entry ni...hihi;p

CintaKhadijah said...

dayah~ entry pon ade yg kiut ye? hikhik..thanks..:P

ladybird.deana said...

hahha , ct ct dapat gak surat cinta kann ? harus bersyukur , ngeee :P

CintaKhadijah said...

yan~bersyukur sngt dah ni.. tp cinta yg ni biarla yg pertama dan terakhir.haha

nurani said...

suraat cinta???hihihi..untung lar ade yg syg..:p

Si kOtAk HaTi said...

nice entry... (^_^)

edaman said...

Rajin makan nasik hahak..ayat trun tmurun ne..mak slalu ckap ne

Copyright@ All Rights Reserved ulardaun.blogspot.com. Setiap entry adalah hasil pemerahan otak tahap maksima kerut-kerut-dahi-kening-bercantum. Sekiang.