pEeps!

Saturday, January 7, 2012

cinta pertama.

Kadang-kadang, cinta itu hadir tanpa kita sedar. Benar kata orang, jangan dibenci, nanti boleh jadi sayang. Allah tu maha berkuasa. Dalam sekelip mata perasaan benci boleh bertukar menjadi sayang.

ini,

kisah cinta pertama.

kisah hati yang pernah membuai perasaan.Pernah seketika terasa hidup ini bagai di kayangan.
walau tak seindah kisah shah Jehan dan Mumtaz,namun mampu membuat diri sedar adanya cinta.


Namun,semuanya hanya sementara. Disangka panas hingga ke petang,rupanya hujan di tengahari.
Perjalananku masih jauh katanya.

perit rasanya untuk melupakan insan yang pernah bertahtah dihati ini.


******


srekkkk srekkkk srekkkkkk..#background sound tv xde siaran.#

ni novelis mana yang sesat update blog guna akaun aku?

Damya Hana kah?


Anis Ayuni kah?


Aisya Sofea kah?






#lempang.#

spoil kan..? baru nak cite pasal cinta pertama. aisyooooo.

apa nak taip ni? pasal cinta? macam geli nak mati pulak nak taip. perenggan kat atas pun taip  sambil jolok-jolok tekak. teros diri sdiri kompius aku ke ni taip, aku ke ni taip?? :p

blog ulardaun ni makin hari makin merapu. dan makin hari makin malas pulak nak update. terpikir pulak nak wasiatkan blog ni kat sape-sape.tak pon tutup je teros.:p

ada member aku tanye :

asal blog kau cerita pasal kau je?

eh, cakap blog aku kan, cerita la pasal aku. kalau cite pasal orag lain panggil mengumpat pulak. kan? hehe..

yela, aku kan anak bongsu yang tunggal. eh.
duk rumah sorang-sorang. nak sembang xde orang. kadang-kadang sembang dengan almari dalam bilik.
#terus duduk disudut sambil gentel-gentel langsir.#

so, blog la tempat nak meluah perasaan. nampak tak permainan teknologi kat situ? kan?
rasa macam loser gile kan? memang pon.

macam xde life.... grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!

p/s: benar-benar terpesong dari tajuk.

ok. boleh tekan pangkah atas belah kanan. kbai.

ewah ewah.. tetibe emo.
:p
bye!

p/s/s: lagu ni macam memekak jugak kan?















8 comments:

aiEz said...

hati baru nak berputik chenta bila baca ayat pertama,sekali tarik bawah..aduhhh,terkedu..haha...hati jiwa2 jugak ni ye,,;p

syahirooAhmad said...

test la ngan bercinta ngan aku lak. HAHahahha

CintaKhadijah said...

aiez~ akekeke.. hati jiwa2? sikit la... xbnyk mcm aiez..haha! :P

syahiroo..~ baik ambik test kete dr test becinte dgn ko.. hikhikhkhik.. :P

Norlida Ramli said...

haha...
br nk masuk sudutjiwang time bca perenggan pertama...sekali......eh!
haha..anak tunggal rupanya...erm..mst sunyi kn..huhu

Cik Lia Lomi said...

hahaha, jolok tekak jangan tak jolok tekak..erkkk

CintaKhadijah said...

norlida~ ehh x.. sy anak bongsu.. duk sorng2 kat umah tu yg feeling anak tunggal. akekeke..

cik lia~ hiks! geli nak mati jiwang2 ni.. :P

saya dewi said...

ehemmmm. saya tak keysah pun kalau dalam belog nieh awak nak cerita pasal saya PUJI-PUJI pasal saya. sumpah saya tak kesah.

PANGGG!! ngahahaha


sekali sekali cuba la pula bercakap dengan lesung batu mana tahu dia responggg? who knows?


#dewipleasegodie* XXD

ZURAINI said...

same here! ank last jugak. borinngggggg. :(

Copyright@ All Rights Reserved ulardaun.blogspot.com. Setiap entry adalah hasil pemerahan otak tahap maksima kerut-kerut-dahi-kening-bercantum. Sekiang.