pEeps!

Saturday, January 14, 2012

INFO : Kenapa air kosong lebih penting dari cakap kosong. part 2.



lebih kurang 2 jam dalam emergency ward, nurse pindah dalam ward biasa. sebab injection ke-2 tu dia cakap effect ubat tu lambat. masuk je ward terus tertido.  bangun-bangun nampak doctor hensem depan mata. rasa macam indahnya-dunia-sakit-pun-takpe. #semmmpatttt..#

;p



pastu tertido balik. bangun-bangun tak tau pukul berapa.



"neelofa, neelofa..bangun.." <-- bukan nama sebenar. =..="

nurse tanya sakit macam mana.. aku jawab macam dah ok. pastu doctor cek-cek dia cakap kalau dah tak sakit boleh balik. kalau sakit lagi, kena tahan la.. aku cakap da tak sakit. pastu dah selesai sume, aku bangun, sampai kat pintu keluar, sakit tu datang balik.

rasa macam "kau-dah-kenapa" pulak nak masuk balik ward cakap,
"saya sakit balik,saya sakit balik! bawak saya jumpa doktor hensem tadi!."






#pangggg skali.#




















sakit tadi macam tak hilang. tapi sebab tak nak masuk ward punye pasal aku tahan jugak. time tu pikir project presentation je. kena balik jugak, kena balik jugak.

 rehat kejap kat kerusi luar, sakit dah kurang pastu terus balik. ambik phone tengok2 kawan aku yang hantar tadi da balik. dia cakap dia balik solat zohor, nanti dah selesai,mesej dia, dia datang ambik. rupanya dah pukul 5 petang dah.


7 jam aku duk dalam ward kot. pastu baru nak mesej kawan kredit dah habis. time tu la nak habis kredit kan..

terpaksa la balik jalan kaki. nasib rumah dekat je. 10 minit lebih camtu je boleh sampai.

paling tak boleh time, jalan kaki pakai baju tido. 

perghhh.dari hospital sampai rumah jalan tunduk macam gadis pemalu sepanjang zaman hengko tauuuu.
-..-''

nak-nak time lalu depan ward bersalin. ramai nak mati orang kat situ.

abam-abam tunggu isteri bersalin anak pertama,

pak cik-pak cik tunggu anak ke lapan..

makcik-makcik tunggu menantu,

atuk nenek tunggu cucu..

aku dah kenapa nak list semua.


...


start haritu, aku da xbleh makan meggi. xbleh makan cekediss, xbleh makan mamee monster.

rasa macam zaman remaja dah tak bermakna. #hamboii..#



time study, meggi adalah makan paling sedap selepas....









meggi.

=..="

camne student nak hidup tanpa meggi?

katakan, katakan,katakan!!!


pulak tu dapat ubat bau macam air longkang.ubat cuci buah pinggang siyesly! bau dia macam

haaaaaapeeee hentahhh.

 rasanya kalau minum xde beza pun macam minum air longkang. #bajed penah minum air longkang kan engkau ni ck."



k. sambung part 3! mak dah suruh tido. aisyooo~~~

banyak ni nak cite.. korang bace tau! 

#paksa,paksa!# 

muehehe..


:p



bye korang!










16 comments:

Ayie Abas said...

abg ayie tanya sikit boleh kan? khadijah sakit apa nih sampai seminggu kat hospital?

x ada yg menemani ke?

p/s: ayie baca entry di ada lucu ada kesian...ermmm ^__^

TwIstiEs*meSti Mau* said...

Hahahahahaha....kesiaaaaannnnn,,memang rasa nak nangis r mase tuuuu.....hahahahaahahaha....memang nakal!!!

shedameor said...

haha. cepat sambung part 3. tak sabar nak tunggu cerita ni.

syahirooAhmad said...

gila ar.. sambung lagi kew? cepat2...

FAIZ FAKHIRIN said...

meggi bahaya woooo...effect nanti tua...hehe

Picoz Shupalula. said...

meggi ambek masa 2minggu ntok hadam kat dalam perot tuu. wohohoho.

saya dewi said...

onyonyonyo. comel je balek ghumah jalan kaki pakai baju tidur kan. keh keh keh! :P


haa. cepat la nyambung nyeeee. na sampai part 5 6 7 8 9 10 pun tapeee. kita sanggup baceeee :p

ZURAINI said...

adeyhh.. jumpe doc encem betmbh tmbh sakit la ck oi. heuheuheu

btw, jgn mkn megi boleh? bru sht. mcm sye. haha

aRa ❤ aFiq™ said...

wah , xleh mkn maggi mkn bihun.. :D
tpi maggi mang bhaya ntok ksihatan..
part 3 plak..

BlogS of Hariyanto said...

nice share story...waiting for part 3 :-)

suzie rahman said...

hahaha.npe mkn megi byk sgt.rencah dier xelok okeh.tp itu yg sgt2 teringin nk mkn skg ni.demm.

Syahirah Suhaili said...

suka baca blog CK..tau blog CK dari si syahiroo tu..hehe..

sakit apa? batu karang?
kihkih..nak tergelak baca tp kesian jugak..hehe..part hp abis kredit,duit syiling xde nak pakai public phone? haha

yusuflaili(Goku) said...

salam;
sakit apa ni...sakit meroyan ngan doctor agaknya!!.

Original CikTeddy said...

megi?x baik tuk ksihatan woo..lame giler dh cik x mkn =)

Selendang Merah said...

tengah2 sm layan baca sikit ag nak nangis ada lak babak kelakar..ahak3..

optsss..sakit apa sebenarnya nie??

jurawat comel ada x?? haha

aiNa yaZiD said...

bikin mau gelak saja.. tapi kesian kamuu..hehhe.. sakit ape.? ada sambungan lagi ke..? ce-cepat sikt. tak sabar nak tunggu. ;)

Copyright@ All Rights Reserved ulardaun.blogspot.com. Setiap entry adalah hasil pemerahan otak tahap maksima kerut-kerut-dahi-kening-bercantum. Sekiang.