pEeps!

Friday, December 30, 2011

bila stress datang tanpa diundang.

dulu time study, selalu je stress. rasenye time nak final la duk stress sebab awal-awal sem sebok tak sedar diri berpoya-poya, berjimba-jimba lagi. time nak final baru nak stress-stress sebab dah memang tabiat suka study  last minit. kan? korang pon same la kan.. kann.. 


so, bila stress -stress ni, memacam la teknik-teknik penghilang stress yang korang amal, ye dak?

ade yang pergi cari punching bag. tapi untungla kalau ade punching bag kan.aku dulu ade la berangan nak ade punching bag sedas kan.tp bile pikir2 balik, time stress duk punching-punching kang naik pulak muscle nanti ade jugak yang kompius aku ke malik noor.

so, untuk menghilangkan stress, aku perlukan ni!


chocolate.

mendalah ni, kalau tak dapat time stress boleh menambahkan stress kau tau. ni 6 kotak kenangan stress final sem haritu. makan tak hengat dunia sampai berkotak-kotak 

dah  abes exam menggelabah berat badan naek berkilo-kilo. jarum penimbang pusing pat lime nam kali. *over.*



marshmallow.

kekadang, time tak sayang duit tu datang, tengok duit dalam akaun 10 hengget je ade tapi duk tengok macam ade 10 juta hengget aku pegi rembat mendalah ni. 

sorga la kalau dapat cekelat nyuk-nyuk ni. 

kalau boleh khawin nanti tanak kek 4 tingkat, nak marshmellow patblas tingkat. boleh? 
#bolehla kalau laki kau kembar prince william.#

tapi kalau yang ni aku boleh kawal sket kalau nak makan time stress pon. sebab MAHAL dowh.. 

ade pakwe boleh la kenyit-kenyit mata, goyang-goyang bahu mintak ni tetiap hari. tu pon kalau pakwe kau kembar kepada kembar prince william.



mandi bunga.

ramai yang salah paham, bila sebut pasal mandi bunga je, sebab nak jodoh. 
nehhi bette,nehhi..
mandi bunga ni jugak boleh menyegarkan badan. 
tapi orang cakap, sambil makan mekdi, makan la kepsi jugak, niat 2 in 1. nak segar badan, nak dapat jodoh. oh.. aku takla nak dapat jodoh..kang tak pasal-pasal last paper teros melekat mamat kolej sorang dua ajak khawin.. tanak la aku khawin awal. 
so,niat nak segarkan badan jela.

siyesli, aku tak tipu. lepas mandi bunga, badan akan rasa  teramatlah segar. mandi pagi , sampai petang rasa macam baru pas mandi.
aku suka aroma limau kasturi pastu wangi bunga-bunga tu sume. rasa macam relex nak mati okeh! 

...



setiap orang ada cara sendiri nak hilangkan stress.

macam baby,stress xdapat susu sebab mak duk sebok tawar menawar harga karpet dengan bangla, pe die buat nak hilangkan stress? menanges la macam esok tak boleh menanges.kan?

perempuan stress pakwe tak reply mesej, pe die buat? mengamok sakan la kat pesbuk macam pakwe die sorang tak reply mesej.kann..

yang lelaki pulak, stress awek-awek cun tak approve kat pesbuk, ape die buat? tukar la DP ensem-ensem macam kembar terpisah Aaron aziz. kannn...

...


semua stress relievers aku kat atas tu memerlukan modal. beli bunga pon lime hengget nyah..

but, most of all..
stress reliever yang paling berkesan,

ambik wudhu', hampar sejadah, solat.

bangun malam-malam time orang dah tido, dah sunyi sepi, solat hajat, solat tahajjud, solat taubat.

insyaAllah, no more stress! 
;)


bye korang!



10 comments:

Syafiq Mokhtar said...

yang taip entri ni malik noor ye? XD

TwIstiEs*meSti Mau* said...

patut berseri-seri muka dia nii..manis jerr nampakk...hmm..kenan lahh.....:)huhuhuhu..,

MUHD SHAH JEHAN said...

wah mandi bunga..macam best jew..kalau stres tido lg best hehe

Nur Aqilah Syahira said...

nice bloggg ! nyum-2 ! follow saye balik ye sayangs <3

h A n Y S said...

Kalau aku stress je makan cekelat, stress je mkn cekelat, maunye kencing manis tros, haha

CintaKhadijah said...

syafiq~ see, muscle xnaek pon org dah kompius ck ke malik noor.=="

:p

twiesties~ nampak manis tu sebab overdose cekelat la twisties. kehkehkeh. :p

shah jehan~ ck klo sress memang xbleh tido. bngun tid kompem stress balik. ;p

aqilah~ i will..thanks sayam..:)

hanys. ~ haha.. tu la pasal..bahaya2.. ^^p

~Nana BamBam~ said...

yes..nana bab2 mandi bunga memang sukew3...bukan hanye dapat segarkan badan, malah bagaikan perfume yang x payah pkai perfume kalau nak kuar jenjalan..compom menarik hati kaum2 kumbang dan lebah2!! :D

Selendang Merah said...

hehe...muscle naik bahaya tu.

Sm kalau stres tidur jew..hehe

syahirooAhmad said...

Hahahahaha.. gila la entri kau ni! tiap kali aku baca kompem tergelak! senegal!

aku suka yang "awek yang stress pakwe dia tak reply2 msg tu." hahhahah ..

kenyataan kan... pompuan ni kalau bab text mmg tak leh lambat reply, lambat sikit mengamok, reply sikit pon mengamok.. " wat apa tu?, curang... " .. haish..

Harap2 ck ta cam tu. hihi

Caythrine Amanda said...

Stress?mkn cokelat byk2 ok! :-) itu lau sy leee...hee

Copyright@ All Rights Reserved ulardaun.blogspot.com. Setiap entry adalah hasil pemerahan otak tahap maksima kerut-kerut-dahi-kening-bercantum. Sekiang.