pEeps!

Wednesday, December 28, 2011

perempuan itu dan dot dot dot...

dot dot dot adelah kerete.
tajuk tak menggambarkan isi entry.timekasih.


ok.aku failed bab bagi tajuk.






sekarang ni tetiap hari kena blaja kete dengan ayah aku. ayah aku cakap 8jam blajar dengan cikgu xkan pandai.

so, kena la dia ajar kasi pandai sebab dia kan pandai kena la ajar aku yang tak pandai, nanti xde la aku buat-buat tak pandai  pastu teros boleh memandai. asal korang ni? xabes-abes pandai.. *lempang.*

dulu, awal-awal blajar dengan ayah aku, tension rasa nak lari rumah.hiks! . ayah aku ajar garang ok.. muka die time ngajor  kalau orang nak datang minang, bleh tak jadi. ni apekes tetibe kutuk bapak sdiri.

tapi time ajar kete je la. time lain ok je. muka ala-ala macho jalalludin hassan so, jangan takot-takot nak datang minang. *PANGG skali.* .



blajar pulak kat jalan berbukit-bukit, berselekoh-lekoh. time tu la menggelabah kau nak tekan segala benda. mana nak tekan break, nak tekan clutch, nak tekan minyak. time tu nak je sound kete tu sambil hentak tangan kat stereng muka lagak terperangkap dalam jem 30KM.. "eh, hello, aku ade 2 kaki je kot!" . *stress-stress.*  

oh. tetibe salahkan kete kan. hiks!


skarang dah 2minggu lebih dah blajar, macam dah terer. macam je, tapi kekadang kete tersedut-sedut jugak macam makan siput sedut. ok la dari awal-awal blajar dulu, sampai kete mati tengah-tengah bukit 45darjah. mau pitam.tak bleh wat pe lah. terpakse tukar driver. rase diri sangat loser ok..




 pastu, ayah aku bawak blajar kat jalan raya. da jalanraye, jalan straighttttt je, ape lagi,teros belagak la kan.. tekan minyak kalau boleh nak cecah lantai. sampai ayah aku cakap.. " bawak kete kalah orang dah pandai kannn."  <-- perli punye terbaikk..



baiklah. saya turun sikit 20km/j. boringggggggg ok, boring!




*xsedar diri.*  keh keh keh.



kat jalan straightt bolehla nak laju-laju, sampai kat selekoh, tak pasal-pasal jadi bedebau.

debaunye macam  bertentang mata dengan Johnny Depp.


*sungguh bedebor xde motip.*




tu blaja dengan ayah.. dengan cikgu xdela tensi sangat. kalau ayah tu bole la sikit-sikit nak marah, sikit-sikit nak marah. kate anak sdiri kan.. kalau cikgu nak marah pon bolehhh..tunggu jadi anak menantu la.. keh keh keh.



cikgu aku fun ok. mulut die cot cet cot cet.. aku suke dengar die bercerite. cot cet cot cet.. sampai aku tekan minyak 70km/j pon die x sedar. tu yang aku suke. muehehe.. mak cikkkk- mak cikkkk.. untung la dapat murid macam sy kan~~


bile bawak kete sekolah memandu kat atas jalan raya sume nak bertegur sapa.


" pak cik pon nak ambik lesen jugak, kete auto xbleh ke? xde ke? "
pak cik nak nyembang ke? lampu da nak hijau ni, see yu next trafict light ye. anak teruna sebelah pak cik xnak nyembang skali ke? sempattttttt...

bila kete tersedut-sedut nak jalan,..

"mak cik, marah die mak cik! marah die. keh keh keh."
amboi koranggggggg.. sakan gelakkan aku an.. coiii~~ jumpe 6 bulan pasni siap aku vroom vroom depan kete korang.. tunggu jangan tak tunggu. mencabar kewibawaan aku sungguh..oh, lagi geram xingat dah muka diorang. macam mane nak vroom vromm?



jumpe bebudak bawa fixie.. mementang diorang punye fixie laju dari kete aku kan..

"hai...." sambil senyum-senyum gatal.
nasib kau budak lagi, kalo x memang aku tekan minyak kejar mintak add pesbuk. see, tempias gatal da jangkit.

memacam la nak tegur. nak fokus pon x bleh tau.

jumpe aku atas jalan pasni,jangan tegur.aku nak fokus. :p

eh, kalau bawak kete kat jalan straight  je memang pikiran melayang eh?
time aku bawak kat jalan staright je,mula berangan macam-macam.. pikir tu, pikir ni..


anak kat umah dah makan belom,

nanti laki balik keje nak masak ape,

mak mertua kat kampung sihat ke tak..





*lempang.








bile mase kau khawin.*







k.lain kali kite sambung lagi. masing-masing boleh masuk tido.

dah2..basuh kaki, gosok gigi..

bye korang!
 heva nice wednesday.


^^,

6 comments:

Munnafendy said...

tu blum amik test dgn JPJ lagi.. =P

TwIstiEs*meSti Mau* said...

hahaha....,macam cinta khadijah nii....kalu twisties jd cikgu kete..,komfirm xbg lulus dah....hahaha

h A n Y S said...

Itu baru ngan ayah n cikgu, blom masok lg dengan jpj, lagi vibrate kepala lutut kau tau.. Aku dulu gayat tang bukit n roundabot, sbb aku kompius kena masok lane mana masa rondabot, hikhik :p

yeas el said...

hehehe ;D tgah process amik lesen kete ke ? same laa . cuma tgah tggu lesen L lmbat sgat kuar =,=' . Hoho . Ape-ape pown , good luck bila test JPJ nanti ;D

aiEz said...

amboih...dah wajib kahwin dah ni..hehe..

~Nana BamBam~ said...

hahahhaha..berangan dah kawin..atotot

Copyright@ All Rights Reserved ulardaun.blogspot.com. Setiap entry adalah hasil pemerahan otak tahap maksima kerut-kerut-dahi-kening-bercantum. Sekiang.