pEeps!

Tuesday, May 20, 2014

Ciri-ciri pemandu Malaysia yang akan makan maki.

Orang kalau dah boleh lesen kereta  kalau memandu ni dia akan rasa macam jalanraya tu macam keluarga dia punya jalan. It was like lepas ujian memandu dengan JPJ, Pegawai JPJ tu cakap

“Tahniah, awak lulus. Lepas ni boleh buat jalanraya macam rumah sendiri.”

Tahu tak yang kalau TAK bagi signal bila nak masuk simpang atau nak berhenti dia boleh mengundang amarah dan disampahcelakakan? Silap haribulan boleh mengundang darah tinggi. Dari normal 120 jadik 180 lepas tu pengsan masuk hospital kena strok? 


Ye, boleh jadi. 


Kadang-kadang kes ringan sikit dia keluar mencarut sikit. Kalau mak mertua dengar boleh bawak bercerai laki bini? 

YES.
 Tak bagi signal is a really big matter ya knowwwwww? Nak masuk simpang tapi tak bagi signal, mai pulak kereta belakang tengah laju, tak ke kena langgar bontot? 

Salah siapa?   

Salah cikgu sekolah memandu?


 Lepas tu nak masuk simpang tapi tak bagi signal. Orang yang nak keluar simpang ni tunggu la kita pergi straight. Dah la masuk simpang tak bagi signal, buat pulak muka bidadari suci dia. 

 Rasa macam nothing wrong pun. 

Kalau perempuan comel takpe lah lelaki boleh ampun. Kalau tak comel? Makan maki lah jawab dia. Well, tipical malay man. Pantang nampak perempuan comel. Gatal. 
Okay-okay, some of them la, tak semua. Hik


 
Then,jenis yang bawak slow tapi duduk lorong kanan. Jenis yang macam ni yang boleh buat menggigil kepala lutut.
kekiri jika tidak memotong.

Senang cakap kalau bawak slow, duduk lorong kiri then bila nak memotong kereta yang slow dari kita, baru masuk kanan. Lepas potong masuk kiri balik. Kalau nak memotong je duduk lorong kanan. 

Senang nak faham kan? 

Nak memotong tu, bagi signal. BAGI SIGNAL, bukan bagi duit apatah lagi bagi hati dan perasaan. 
As simple as that. Pun susah nak buat ke?


Sebenarnya bagi signal, duduk lorong kiri kalau kenderaan perlahan, and macam-macam lagi peraturan kat jalan raya, senang sangat nak buat. 
 Tak susah pun. 
Kalau nak dibanding, nak berak sembelit lagi susah kot.
 Disebabkan benda tu simple, tu yang kita ambik mudah. Tapi sesimple benda macam tulah boleh bagi kesan yang besar. 

Boleh bawak kemalangan,
boleh bawak stress, 
boleh bawak bergaduh, 
boleh bawak hilang akhlak sebab asyik mencarot. Hikhik


Sebab apa aku update benda yang semua orang tahu?
sebab harini saya jumpa tiga orang menyakitkan hati perempuan saya ni diatas jalan raya. Takpe kisahnya kalau nyawa saya ni free gift bila beli biskut hup seng. Takpe. nanti dah langgar saya, beli biskut hup seng letak riben bagi dekat mak saya.


kalau kena dekat omputih, diorang cakap..



FAKIT.
 

Till then. bye!

8 comments:

Puteri said...

saya pun benci orang yang tak bagi signal and drive slow macam siput pig dekat lorong kanan -.-

CintaKhadijah said...

puteri ~ kannnn... xsuka sesangtttt. grr

Eiqa Almond said...

rileksss nanti brkedut mukaa tuu, ehehee cool cooll..
bnyak kali jmpe ragam org yg mcm nie..
nakk errghhhh je rasa nye..
kannn

aswadz said...

mmg skt hati kalo jumpa org2 mcm ni time memandu.

Anis Nurnabila said...

billa pon selalu jugak rasa macam tu hakak.
tapi kan, my mom yang drive tu tak kata pape pon..
hon pon idak..
suci betul hati.. hikhik <3
#selalu jadi bila tengah otw nak pergi tuisyen# -_-"

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : melasian77cs@gmail.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
asianbet77.com

Download Disini

Fredi J said...

nice artikel...

Melody Stringer said...

betul betul betul

nonton dan download Film gratis kualitas HD

Copyright@ All Rights Reserved ulardaun.blogspot.com. Setiap entry adalah hasil pemerahan otak tahap maksima kerut-kerut-dahi-kening-bercantum. Sekiang.