pEeps!

Thursday, September 27, 2012

Kisah jantung, jantung hati Part 3.

Bila dah masuk hospital, doktor suspek pulak ayah ada pendarahan dalam perut sebab tahik dia berdarah. Ayah aku cakap tahik dia hitam. Hitam memang hitam macam arang. bau pulak tak bau tahik tapi bau lumpur. Eh ada yang jijik ke cakap pasal tahik-tahik ni? Sorry aku better sebut tahik dari najis sebab it sounds cool sangat dari sebut najis. ye, aku memang tak sopan. kehkehkeh. Sorry citer pasal najis-najis ni sebab ai just nak bagi information kalau NAJIS korang hitam macam arang tu maknanya NAJIS tu berdarah. Motip sangat caps lock najis sebab nak cakapnya mampu sopannn macam menantu kesayangan. hakhak.

Innalillahiwainilaihirojiunn.. Lepas satu satu pulak ujian menimpa. Walaupun ayah dah masuk wad tapi badan dia masih lemah. Hospital tu aku boleh conclude tak cekap and nurse pun macam kerja sambil lewa. Doktor pulak sanggup keluarkan ayat ''Saya tak tahu nak buat macam mana ni." Boleh? Nurse pulak cakap dah 3 tahun saya kerja kat sini takde lagi jumpa kes macamni." . So, tak pernah jumpa kena buat apa? study la at least. 3 hari ayah aku masuk wad and kena serangan 2 kali. Kes pendarahan dalam perut, hilang darah tapi tak masukkan darah. Alasan bank darah takde darah. Anak-anak nak menderma macam-macam alasan. Cakap darah nak sampai pulak. last-last tak sampai. Bangang. Sape tak marah kan. 4 september ayah aku kena serangan kali ke 2. Masa tu aku takde kat hospital sebab giliran abang jaga. lepastu baru dapat satu darah. dah masukkan darah baru macam bermaya sikit..

bersambung. Ada lagi kes lainnnnn.. okay, Aku Busy. sangat-sangat busy. bye sayangs.

17 comments:

cara menyembuhkan tekanan darah tinggi said...

ikut menyimak gan

Fikri said...

it sounds cool.. haha. Terbaik.



shedameor said...

sabar yea ck, dugaan :)

Niza Romli said...

geram plak bila doktor dgn nurse ckp camtu. boleh naik angin tu.

obat tradisional batu ginjal said...

thanks gan informasinya

reza ahmad said...

dugaan sbr jela

obat jantung koroner said...

kunjungan pagi gan

LydSunshine said...

Ke terkena santau? Bahye ni kalo doktor pun tak penah jumpa kes gitu.

TiranaAduka said...

salam..
Pekabar?

obat alami diabetes melitus said...

nice post gan

obat alami kista said...

salam kenal gan

obat herbal ambeien said...

hai kunjungan sore salam kenal.,.,. nice post.....

penyakit asam urat dan pengobatannya said...

salam kenal gan dan salam sukses

pengobatan alternatif nyeri sendi said...

ikut menyimak iyah gan

saifudin said...

salam super sahabat,
tetap semangat dan sukses selalu ya
ditunggu kunjungan baliknya :)

saifudin said...

salam super sahabat,
tetap semangat dan sukses selalu ya
ditunggu kunjungan baliknya :)

silviani said...

makasih gan infonya

Copyright@ All Rights Reserved ulardaun.blogspot.com. Setiap entry adalah hasil pemerahan otak tahap maksima kerut-kerut-dahi-kening-bercantum. Sekiang.