pEeps!

Thursday, May 17, 2012

Nak tau takkkkk...ittewww kan...

    
Huh title macam nak bagi stok lempang pusing-pusing. 

Ehem..



Ittewww kan dah konvo hari ahad hariewww tuwww.. #Pang!#


Sampai-sampai je UiTM Shah Alam terus mesej kawan tu kawan ni tanya duk kat mana. #gelojoh. Ayat pertama dah "sampai-sampai" macam dah karang empat perenggan.# Dah la sorang-sorang, mak bapak nan akak tu ada la. Tapi diorang pun tak tau mane nak tuju. Aku lagila tak tau apa dengan raptai tak pergi. Jubah pun suruh member ambikkan. sobss..Bizi okeh. Taula aku kan busy kalah menteri. Cuti sehari boleh bengkrap negara.-..-' 

Sampai je teros mesej si Ekin. 

Kin, ada jumpa classmate kita yang lain tak? 

Ekin reply..

Jumpa Maimun Mutalib.

Korang tak tahu eh yang Maimun Mutalib tu pernah classmate dengan aku time diploma? 

baiklah. Ekin sempat lagi duk Maimun mutalib Maimun Mutalib yang aku tengah berpinau-pinau carik classmate lain. Maimun Mutalib datang anak konvo jugak kot.. ntah la aku. 

last-last jumpa jugak classmate lain.. masuk dewan ada screen besar kan... Skali camera man focus dekat Maimun Mutalib  #Maimun lagi..# owhhh kemain diorang besorak. Tu belom jumpa Neelopa. -..-"

pastu Maimun buat flying kisses.. Muah muah muahh.. 
lagi kemain diorang besorak. Seronok lettew.. aku peratiiii je pangai budak-budak ni.Tu belom Neelopa kan... ni cerita konvo aku ke cerita mak cik Maimun dengan si Lopa =..=''

Lepastu tunggu la turn nak naik pentas.. Lama gila nak kena tunggu.. Beratus ok sebelum sampai turn aku.. Aku punya nombor giliran 621. so, kena tunggu 621 orang la pergi naik ambik scroll dulu. kira la berapa lama nak kena tunggu.. Nasib duduk tepi classmate.. boleh gak duk cot cet cot cet dengan dia. kalau tak, tengok screen la kau.

Nak sampai turn aku mula la tangan bepeluh-peluh, sejuk, nebes ok! Nebes-nebes sampai tak perasan aku bediri sebelah Prof madya a razak mohaideen.. ala... pengarah tu... yang tu tu... yang buat cerita tu tu...paham? tak paham sudah. hehehe.. kalau perasann bediri sebelah prof tu mau mintak sain atas jubah. #over.#


dari kiri, ayah, anak bongsu yang comel #pitam.#  dan mak.

Mak ayah aku kemain bercahaya kau.. 

ayah aku tak bawak bawak minyak rambut, terus pakai kopiah. Pastu kemain kembang lagi bila orang tanya "haji dari mana?" aceh.. Haji ke?  :p



InsyaAllah.. :)

dikesempatan ini juga saya nak ucap bebanyak terima kasih kepada lecturers saya yang dah banyak mencurahkan ilmu tak kira siang dan malam. Jasa korang tak terbalas. InsyaAllah, ada ganjaran yang besar walau sebaris ilmu yang dicurahkan. Saya tau takde lecturers saya yang baca blog ni tapi saya nak jugak ucap terima kasih. #lap-lap air mata.# pastu nak ucap terima kasih jugak kat mak ayah aku. Banyak sangat pengorbanan diorang. i love both of you thisssssssssss much! 

aku tak boleh terima kenapa ayat kat atas skema nak mati. 
ahh..dulik. 
kat akak aku, you are the best sista in the world ! terima kasih sebab sanggup cuti. terima kasih sebab sanggup drive dari rumah sampai KL walaupun letih drive dari kota bharu. terima kasih untuk bunga yang santek. terima kasih banyak-banyak lah. untungggg dapat jadik adik bongsu. kah kah kah.


dannn..
Terima kasih jugak to Google,  wikipedia, siapa yang cipta copy and paste, memang sangat membantu buat esaimen, buat thesis.. buat report.. eh.. keh keh keh.

                Dan Mak cik dengan rasminya diiktiraf sebagai UiTM alumni faculty of applied science! 



                                                                    till then, babai sayangsss... 


23 comments:

shedameor said...

tahniah kak. seronok gituu :)

CintaKhadijah said...

sonokk... btw. thanks... ;D

♥ MS ♥ said...

tahniahhhhh kak :)

Niza Romli said...

Tahniahhh khadijah...:)

sis92 said...

weeweeet congrate2 :D

ctk said...

wah...besnyer kamuuu...tahniah2...ct lmbt lg...huhuhu

fdzurita said...

tahniah ct.. :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

tahniah dear dah knvo..

Lan Bingka said...

tahniah :)

diana said...

tahniah..:P

Anonymous said...

tahniah!kembang idong sbb org tu pkai tudung ittew...keh3 =p

Selendang Merah said...

taniah dah tamat dh rupenya..:') terharu

BlueiceButterfly said...

tahniah..wah..tak sabar nak konvo jgk..:)

Yana Libra said...

tahniah~~

moga jadi org yg berguna pasni..huhu~~ :p

P U C A T said...

congrates..rase mcm nak convo balik je :)

Sally Yatiey said...

Tahniah sis :D

aiEz said...

congratz Ck,amboih manis berseri wajah...hehe..;p

syahirooAhmad said...

arghh.. stress.. napa tak bgitahu nak konvo!!! leh le datang tengok2 dia sambil mehulur sekuntum bunga yang dijual ditepi jalan tu...


newa... congrat cik ular daun~

Elie Lily said...

tahniah. haha. kita konvo hari yg sama la yunk. kt DATC kan. elie nmpk Maimon Mutalib juga! :)

Tinta Lana said...

Salam..

Tahniah ya ija..leh tak pnggil ija?hehe.

Teringat lak zaman konvo sendiri, nervous,excited, suma ada kan? >_<

Eein Azryn said...

Tahniah. Rasa tak sabar pulak nak konvo. Heheh.

Picoz Shupalula. said...

tahniaaaaaaaaaaaahhhhh!

SYAH'IZZAT said...

congrats :)

Copyright@ All Rights Reserved ulardaun.blogspot.com. Setiap entry adalah hasil pemerahan otak tahap maksima kerut-kerut-dahi-kening-bercantum. Sekiang.