pEeps!

Friday, June 24, 2011

miskin tapi berlagak macam orang kaya.

hye3! assalamualaikum..mak cik, tumpang lalu..
*amboih, sopan benor...makwe sape la ni kan..*


muka manyak senyum maaa....;)


eh, mari dekat-dekat saya nak cerita satu cerita..
*ayat nak masuk exam je kan..* hiks..
 aritu kan, lecturer tengah ngajar kat depan.. then ada bunyi handphone.
tercari-cari handphone sape.
rupa-rupanya handphone lecturer..
then muka dia pelik.. dia cakap voicemail call..

dia angkat penuh kompiden..pastu..
hello!
pastu gelak sorang-sorang sambil berdialog..

"voicemail call pon nak hello-hello.."

so someyyyyyyyy...hahaha..i like..

sebenarnya bukan tu ceritanya..

ceritanya camni..










tadi, dapat call dari syarikat insurance.. ingat2 balik memang 2 tahun lepas  pernah beli insurance tapi stop macam tu je sebab kena tipu. tetibe harini diorang call lagi lepas 2 tahun nak mintak duit. tapi yang call ni bukan agent dulu la. so, aku pelik la kan.. jom sama-sama kita dengar perbualan tadi..errrr....

alahai.....malas la pulak nak taip dialog2 ni..boleh? buruk pangai betol.baik tak payah ada blog kan? hehehe..
 ok, aku cerita la..
*cam ada orang baca kan..* 

rasa macam nak duduk tepi tingkap gentel2 langsir sambil  cakap " kenapa xde orang nak bace blog aku? apa salah aku? kenapa diorang tak nak bace blog aku? kenapa?.." 



bile sedih tetibe feeling jadik negro.
apakah???

PANG!

lagi skali..

PANG!

banyak pulak kau punye belakon kan?
 sudah-sudah..

back to the topic..

lepastu kan.. agent ni mintak- mintak duit..
dia tanya dah isi borang surat pembatalan ke? sebab aku cakap dah batal kan..  aku jawab la x. x tahu pon kan. agent dulu pon x pernah bagitau. lepas tu kan nyah! dia cakap

"camni2 dik.. pihak kami akan hantar borang pembatalan tu then adik sain lepastu hantar kepada kami balik."

aku pulak jawab.."ok2" nak jawab ape lagi kan..

"tapi dik....adik kena bayar dulu RM259 yang tertunggak adik tak bayar dulu, baru pihak kami hantar surat pembatalan.." 

aku naik angin teros cakap macam ni..

"KENAPA PULAK SAYA NAK KENA BAYAR? EH HELLO! DULU KORANG DAH TIPU SAYA, INGAT SEKARANG SENANG-SENANG KE NAK TIPU SAYA LAGI. DULU BOLEH LA NAK TIPU BUDAK-BUDAK COMEL MACAM SAYA*sempattt* . UMUR BARU 19 MASA TU. TAPI SEKaRANG SAYA DAH 30 *yo O je* OK??

SAYA TAK KIRA, SAYA TAK NAK BAYAR JUGAK. DUIT SAYA YANG SAYA BAYAR DULU SAYA KIRA BURN JE LA. ambik je la simpan! 

pastu die balas balik.. dia cakap, tu terpulang kat adik la.. ni masa depan adik. kalau jadi kemalangan ke apa abang tak tahu..

pastu bla bla bla bla.......



*mulut manyak manis maaa...*

hey3! masa depan aku terletak kat tangan kau ke hah??? panas hati pulak aku dengan mamat ni.



lagi die cakap..


" ADIK.. ADIK TU PELAJAR JE, TAPI BELAGAK MACAM ORANG KAYA. ASSALAMUALAIKUM."

xsempat nak kata pape teros dengar bunyik tuttt tuttt..

kuang asam.. xsempat nak melawan! mencik!

HEY hey yOu you! *tetibe nak memberontak cam avril*

cik abang, dengar sini.. SAYA BUKAN BERLAGAK.
IM JUST PROTECTING MYSELF!
saya tak nak kena tipu lagi.
saya tahu dulu saya sopan sangat bila bercakap sampai orang ambik kesempatan. but now, jangan harap.
NAK TIPU-TIPU I DULU BOLEH LA.. MASA UMUR I 19..TIPU LA MANYAK MANA PON.
TAPI SEKARANG in your dreaM  la! *emo2.! abes keluar I YOu I you..* haha..

alah! penat taip. bukan ko ade blog pon kan? sape suruh ko xde blog? kalo ade boleh pegi hack blog ko.  geram betol aku dengan ko ni tau x. haih.. ikot ati nak je ajak kapel.


errr..
*tetibe*

......


bila berkali2 kena tipu dengan promoter2 macam ni habes semua promoter kat malaysia rasa nak wat musuh. haha.. xde la.. abes la pasni blog kena boycott dengan promoter.. hikhik..

29 comments:

syrupmasin said...

err..marah betol nih..

cintakhadijah said...

syrupmasin~ hehe..mau tak marah..

said...

huahaha, memang susah sikit nak mengelak kalo bercakap dengan org yang dah ditrain untok bercakap mcm promoter..huhu

soooooour said...

gila ganas wanita zmn skrg....ngeeeee...~~

CintaKhadijah said...

ain~~ tahu tape..;p

soooooooour..~ bukan ganas.. tegassss...*konon..* haha

NoKaKaSHiCHi HowyeaH!! said...

ni citer org mrh ke cte klaka??
hahah....:p

CintaKhadijah said...

Nokakashichi.~ nth..kompius2..haha

Hayati Hamzah said...

ckp kat dia aku lagi rela duit aku habis nak beli batu nesan aku dari duit habis kat kau . HAHA

Wan_hazel said...

syok giler baca entri nie...nasib bek wan tak giler lagi.,.hahaha..btul tu agent insuran nie macam macma lah cara nak tipu org..Wan dulu dia org potong mlalui bank..nasib bek lah wan nie comel skit(ada gak ayat prasan nie)..hahhaa..dapat gak minta tlg abg bank uruskan semua ..ehehhe.

CintaKhadijah said...

hayati~ nt kalo die tepon balik, sy ckp camtu. xpuas ati betol la.. haha

wan~ ha...kwn ck pon pena jadik camtu. nasib dlm bank duit ade puluh2 je.. haih.. xbaek betol tipu pelajar2 comel ni. haha..*nak jugakkkkk comel*

Nur Afie said...

chantek !

CintaKhadijah said...

afie~ erk..tetibe kuar chantek? (?_?)

Siti Arfah said...

Em sy mmg mls nk cye lgsg sal insurans neh. tah pape je. byk yg menipu dpd betol. huhu. promoter2 pn lg2 mls nk lyn. kalo jmp jln wt xtw jer. hehe. mlut dorg mmg manis2 blaka . so better jln trus je wt xtw. hik3^^

CintaKhadijah said...

siti arfah~ yup. setuju sngt2.. kadang2 tu siap men tarik2 tangan lagik.. haih..

diana said...

eh!!kena bayar apa pulak tu??
ambik kesempatan je tu..
jangan di layan ..
syarikat insuran nama apa tu??

Siti Arfah said...

cintakhadijah = Ha,ah en. Sabor je lah~ ^^

Myra Jay said...

Dah nama ajen nie mmg diorg dah tau cmne nak yakinkan org padahal kita nie tahap malas nak layan dah kan :>)

CintaKhadijah said...

diana~ ape ntah syarikat insurance tu.. die jV dgn AIG.. lupe plak sebab da 2 tahun x ambik port sal ni..depan die res bunyiknye.. hehe..

myra~ ha..tau tak pe.. memang mls na layan tahap gaban la..sabo je la..

Anonymous said...

Kuang ajaqqqq punya jantan!!!

http://hassida-tiramisu.blogspot.com

Reo Faren said...

sub plot kelakar.. :)

Fadzwan said...

agen insuran mmg la camtu..hihi

misyamissyou said...

hoho! skt jap hti bile xdpt nak balas balik pe yg dia ckp tu..suke2 hti je..

M Fizan said...

haha..enjoy jer baca..jangan layan jer..lain kali tak yah jawab diorang call...letak terus kalau dah terjawab pun :P

Hani said...

haha sebenarnya kan dik, org tu yg miskin sbb tu kol2 nak duet bagai. uhukuhuk ;)

CintaKhadijah said...

anoy~ ha'ah..memang kuang ajo..>_<

reo~ :)

fadzwan~ tu la.. haih.. geram betoi..

misyamissyou~ haih.. ade epan mata mau lempang laju2..;p

m fizan~ thanks..

hani~ ha'ah.. agak2 nye la..:)

LyNn AnaLya said...

ish,, sabar jelah dengan org macam tu.. nak amik kesempatan kat bebudak pulak kan..em,, tak patut.. wah, tetiba sy emo sekali ;P

CintaKhadijah said...

lynn~hehe..ha'ah..sile emo skali. hikhik

TwIstiEs*meSti Mau* said...

cute nyerr,bila marah..siap ada lesung pipit lg....hmm..cair2..:)

Nonton Film said...

wah budak-budak nih

Copyright@ All Rights Reserved ulardaun.blogspot.com. Setiap entry adalah hasil pemerahan otak tahap maksima kerut-kerut-dahi-kening-bercantum. Sekiang.