pEeps!

Monday, November 7, 2011

budak tu kalau dah abnormal macam tu lah.

macam mana?

macam ni...

....



peeeeeeeeeeeeeeeenatnye...............................

harini nenek aku buat korban.

selaku cucu paling bagus, baik dan berbudi pekerti orang cakap 3 in 1, haruslah pergi tolong-tolong masak. 

tunjuk-tunjuk rajin. 


mana tau jiran tepi rumah nenek aku bekenan nak buat menantu tak pun maid.  kalau bab potong bawang, kacau gulai atas dapur, rasanya dah cukup layak jadi menantu paling disayangi mak mertua.

pastu dah siap semua tunjuk rajin dari pagi sampai petang, agak-agak dah xde orang berkenan nak buat menantu tu, balik lah. nak buat apa kat situ kan. buat penat. so, terus balik.

balik-balik kena pulak  cuci kereta akak.*see, disini menunjukkan aku boleh jadi adik ipar boleh diharap.MUNTAH*. 

kereta merah.  saya ulang. kereta merah. dengan badan penat,kereta pulak merah, gigi pulak sakit, ohhhh. memang cukup pakej. rasa nak telan air sabun sebaldi.

korang tau tak kalau basuh kereta merah kepala boleh migraine? serius berpinau mata. AKU TAK SUKA KUASA INFINITY.  

dah nak habis cuci, tinggal 2 bijik tayar lagi tak berus, serius aku tak larat. 

muka dah macam hape dah  aku rasa time tu. 

dengan basah satu badan pakai kain batik. muka ade belon-belon sabun, 

perrgghhhh! aku rasa akulah manusia paling comel pukul 6.30 petang tadi.


pakai pulak kain batik,  makkk aihhh... ko cari kat malaysia ni sape cuci kereta pakai kain batik? 


chop2! 


bukan berkemban. coiiii...pikir aku berkemban letteww.... lempang nak? 


pastu dah magrib.. mandi2 solat..tetibe mak aku menjerit dari dapur..

budak comelllllll!!<---- nama bagi sendiri. 

"budak comel..meh tolong  masak daging ayah nak makan nih.."


phewwwwww.....

kondisi time ni sakit gigi, badan penat teramat. dengan muka kasih sayang pergilah jugak masak.. kata anak mithali kan.
pastu dah sudah makan sume, ayah bagi ubat sakit gigi.

aku rasa ni kali pertama ayah aku suruh makan ubat, aku tak menolak.kalau sebelom ni jangan la kau suruh aku makan ubat.memang tak makan selagi tak tenat tahap masuk icu. sakit gigi punya pasal, aku tak menolak.nak cakapnya memang tak leh tahansakit gigi ni. 

lepas tu...
sekali lagi...

budak comellll ! ! <--bukan nama sebenar.

"mop rumahhhhhhhh.. licin dah dapur ni ha.. kang  ade jugak yang rebah.."

oh, xde mood nak mop lantai time sakit gigi. protes tanak buat sambil buat muka habis kesian. last2 akak kena buat. puas hati. keh keh keh. 

pastu terus baring depan tivi,selimut dengan toto, men game enset dengan muka stress. bertambah stress pulak main game ni. dah la stress sakit gigi tambah pulak stress main game. *eh,ade orang suruh ke main??*

pastu......











aku dahh kenape?????


sume nak cerita kat korang..






*LEMPANG!*




ye korang! aku sakit gigi, aku update jugak.ni menunjukkan pengorbanan.

salam aidiladha sume..makan  daging makan jugak, jangan sampai darah naik sampai ke kepala. :P

dalam hidup ni, ada saat pengorbanan tu perlu. tapi perlu bijak menilai pengorbanan  atau kebodohan..selamat bercinta. 

eh, tetiba selamat bercinta kan.. keh keh keh.



bye!

epi monday ols!





28 comments:

ctk said...

giler lawa kamu dress up! cm mOdel lOrh!!!!!!

*cian kamu, sakit2 gigi pon kena wt keje..hukhukhuk (budak comel erk? hahahaha....nseb baek kamu memng cOmey :D)

syahirooAhmad said...

HAhahahhahahah.. awat coloteh kau sgt comel cik khadijah....

suke gila aku baca entri2 kau.. mmg best of the best bahagian dua..

dah dah.. ha dah solat subuh? okeh pi sambung tido!

♛RaRa♛ said...

Cantekknya awak..selamat hari raya aidiladha yea^-^

Jasman said...

amboi...cantik n bersih lanti tu...hehe

~Nana BamBam~ said...

haha..ingat berkemban time cuci kereta...ohh tanak lempang..larikkkk!! P

CintaKhadijah said...

ctk~ tikuk.. ade function time tu, tu dress up cmtu..^^
haha.. nama budak comel perasan nak mati bg sdiri..hikhik


syahiroo~ thanks yaww..bgus betol bw pepagi subuh dining hari. haha..:thumbs up!: ^^p

rara~ tq.. selamat hari raya! ^^,

jasman~ dahkata calon menantu plg disygi, lantai mesti licin bekilat..haha

nana~haa! kejar sampai dapattttttttttttttt! :P

mirakim said...

ending yg terbaek!!!
selamat bercinta jgk

Panggil Aku Han said...

ketawa sampai habis baca entri ni...hahah

CintaKhadijah said...

mirakim~ selamat bercinta.. tp sy x bercinta pon. akekekeke..

han~ sudahlaaaa..pasni nk ketawa cane tu klo dah ketawa sampai abes? hikhikhik..^^p

tomatokering :) said...

alololoooo suweett ngat pakai gitu ^^

ehh sape budak comel tu ? hahaha ;ppp

rajin nye :pp

fdzurita said...

rindu budak comel,bile bace entri,terubat gak rindu.. (eh,apesal nak ridu rinduan plak) semoga lekas sembuh dari sakit gigi..

yusuflaili said...

salam;
aku kalau sakit gigi memang takleh buat kerja langsung..kalau buat juga pasti ada benda yg melayang.

Daddylicious said...

bijak berkorban...mmg benar sekali...

EmpayarUtama said...

Aku suka tang gambar tu hahahahah

TwIstiEs*meSti Mau* said...

ni mesti dalam keadaan tak sedar ni tulis entry ni kan...?hahaha,...tp,mmg xdela..ko sorg je pakai kain batik basuh kete..tp..mudah sikit kan..kalu xde kain utk lap..cabut kain batik bt lap kete...2 in 1 katakan..hahhaha

diana said...

dah la lawa..
rajin pulak..
ikhlas puji nih!:)

EyA edamanhatiku said...

alala cian..eya pn kit gigi gak..baca ne mang dpat rsa btapa stressnya awk

amranaiman said...

wow tomeynye dak tomey.. berkenan plak ^_^

Cik tikah said...

cantiklah gmbr tuh :)

Ungu Violet said...

kehkehkeh...cian ar...kene wat kijer...xper2.. dapat pahala...hihi

Sya Ecah said...

alolo.. cantik nya girl tu :>

Cik Nurul said...

hye! gg dah baek ke? ^^

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

siannye saket ggi ye . kamu comel lah . :)

Jiwa Kamikaze said...

eeeee,.....selamat bercinta xtahan tuh,..hahaha

♥ p a a n i ♥ said...

memang kamu comel :D

LydSunshine said...

Kelakar kamu ni. Heheh.

Norlida Ramli said...

alolo..kiutnya awk ni dress cmtu..
comel ngat!

hehe,,

saya dewi said...

haha. dewi baru baca entry nieh. ta pedulikkk. no ngomeng jugak. bhahaha.

sakit gigi tanda gigi banyak cavity. gusi kotor. jadi gunalah colgatuhhh.

hokeh. sekian pesanan khidmat masyarakat. XD

Copyright@ All Rights Reserved ulardaun.blogspot.com. Setiap entry adalah hasil pemerahan otak tahap maksima kerut-kerut-dahi-kening-bercantum. Sekiang.