pEeps!

Tuesday, November 22, 2011

entry mazmumah.

korang pernah jumpa  dengan orang yang suka berlagak tak?

kalau tak cepat tadah tangan pejam mata sikit ucap ahamdulillah sebab korang tak berpeluang jumpa parasit yang suka menyakitkaan hati ni.

ingat fun ke jumpa dengan orang macam ni?
ingat perasaan tu bagai nak-mintak-sainnnnnnn??

....

kita kena ingat despite our differences macam warna kulit, kau hitam macam vontot kuali, yang ni  putih mengalahkan  model iklan fair and lovely, gaji kau kalah PM Najib ke, yang kau ni gaji  ciput nak beli megi sepeket pon tak pass. pastu kau hensem, cantik menawan bak orang-nak-pandang-beratos kali dan kau ni pulak tak cantik, buruk macam orang tak lalu nak pandang ke, ingat! yang kita ni really all the same.

kalau disisi Allah, iman dan takwa yang membezakan kita.
bukan harta, ilmu, kecantikan.

kalau Allah bagi rezeki sampai kau boleh beli Evo 10,

kalau Allah bagi kepandaian sampai kau boleh buat phD sampai 3 kali,

kalau Allah bagi kecantikan sampai orang lain kompius kau ke Rozita Che Wan,

ingat semua tu anugerah Allah. bukan hak engkau pun.

so, jangan berlagak sangat.


mukaberlagakrasanakbagipenampo.

dan satu lagi, kalau kau tinggi ilmu agama tapi kau tak amal,pulak tu asyik cakap dulu kau belajar kat Mesir je yang kau amal, pastu bila orang nak berkongsi ilmu agama kau jawab kau dah tahu dengan berlagaknye and tak nak ambik tau, eh, plis  la.  aku tak pandang tinggi  pun dengan orang macam kau tau! #semput aku membebel satu napas.#

eh, korang  jangan buat muka berkerut sangat. aku sorang je tengah emo ni, korang jangan lah emo skali.
hiks!




....

nak masuk entry dedikasi sikit..

klon neelofa dan shah ahmad.
#terpengsan#

jangan ditanye kenapa gambar ni macamni.
tu dipanggil mask hidung.
gambar ni kalo aku tengok doblas kali pon gelak x abes.
ntah pape punye pose.dah mcam ape.

=..=

kepada budak shah yang banyak songeh dan banyak cakap..
akak ucapkan hepi hari lahir.
semoga dilimpahruahkan rezeki,
ditetapkan iman,
dikurniakan umur dan ilmu yang bermanfaat,
belajar rajin2.
sem depan dapat dekan lagi okeng!

oit, shah! ape lagi silalah berlagak akak buat dedikasi kat sini. kehkehkeh.

bye ols!

have a great holiday!

bola menang so esok beta isytiharkan cuti.
mhihihi..

^^p

21 comments:

afzalsukasuki said...

wah ni bebetul marah ni ye kak Jemah?sabo la ye..berhadapan ngan orang macamtu..kita sepatutnya gembira sebab dapat tengok perangai bingai manusia.huhu

CintaKhadijah said...

xde marah sanat. chill je nih.. hiks!
betol2.. gembira dlm duka la jumpe org mcm nih..=="

Ezad Skytech said...

kita mmg akan jumpa bermacam2 ragam punya manusia...ada yang ok..ada yang kurang ok...huuh...

CintaKhadijah said...

setuju. bila jumpe g kurang ok tu yg tetibe kite jd kureng kan.. ahaks!^^p

Pondok Usang said...

tunggu masuk worldcup laa baru dpt cuti peristiwa..

Pondok Usang said...

tunggu masuk worldcup laa baru dpt cuti peristiwa..

TwIstiEs*meSti Mau* said...

meleter je 24 jam...haha
hmm..g komen blog aku..khas utuk u..huk3

CintaKhadijah said...

pondok usang~ berjanggut la nak tunggu..iye dak? hee..^^p

twisties~ da name pon pompuan kan.. keh keh keh..

♛ Aisya 사쿠라 said...

sukan SEA je pun, nk cuti amende nyee xD

CintaKhadijah said...

aisya~ haha. sea tak sea, ck uum cuti gak. hiks! ^^p

~Nana BamBam~ said...

manusia macam2 pangai..sabau jelah kek joyah...lagi kita marah nanti lagi dia suka

CintaKhadijah said...

a'ah kan..ok2, kite chill je..heee..^^p

Tapak Kaki said...

orang suka berbangga diri ni susah nak masuk syurga.. kena banyak soal kat malaikat kelak..

LydSunshine said...

Biasa jumpa org cenggitu. Berlagak pandai mcm dia tau semua.

Juliet_iRa~" said...

wahh mrh nmpknya..huuu..

pssss : adik angkat ea tu...heee

TwIstiEs*meSti Mau* said...

laaa..org sekampung k ni???
haha...katner tuuu???
hmm...awak tlg,bt shout box tuk sy :P

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

tamo marah2 . chill suda :)

budak penjara said...

ak suka je jmpe org yg berlagak..sebab kita pon leh berlagak balik ngn dia..haha

syahirooAhmad said...

adoyai.. jeless sesangat!! petah betul cik ular daun ni berkata2.. suke sgt!!

EmpayarUtama said...

er,,, tak terkomen baca entri nih

hyz said...

jumpa org belagak, sepak je laju2

Copyright@ All Rights Reserved ulardaun.blogspot.com. Setiap entry adalah hasil pemerahan otak tahap maksima kerut-kerut-dahi-kening-bercantum. Sekiang.