pEeps!

Friday, November 18, 2011

orang suruh belajar kau main-main.



*muka yang teramat mukoddimah.*




semalam aku dah start belajar kereta. eksaited kau! pastu dapat pulak cikgu manis-manis hensem, memang tabahlah belakon ayu kan..

*PITAM.*


Sebelum ni aku tak pernah langsung bawak kereta. ayah aku pulak tak nak ajar. die cakap nanti kalau ajar dalam kelas memandai je sebab dah pandai.. eh,pepandai pulakkk..


bila dah pandai buat kereta tu bergerak, kau tau perasaan dia macam dapat kapel dengan anak tok ketua muka macam Aaron Aziz.

rasa macam akulah perempuan paling terer kat atas muka bumi ni. eh, melampo kan? tapi tu la hakikatnye kalau kau nak tahu. keh keh keh.

yang ajar aku pulak cikgu bukan main lemah lembut, sopan santun, berbudi bahasa. *aku dah kenapa puji macam tu skali?? *  cikgu aku ni die ajar satu-satu. dah namanya cikgu kan. kena la ajar satu-satu kan. tapi kawan aku pulak dapat cikgu tak ajar satu-satu. teros ajar spuloh-spuloh. ha. dah kalo macam ni nak panggil ape? = ="

dah la kawan aku ni satu spesis dengan aku. tak pernah bawak kereta. masuk je kereta, cikgu dia teros suruh dia bawak sendiri. cikgunya diam je. boleh? patut la aku tengok kereta kawan aku tu atas litar ke kiri kanan macam orang mabuk bawak kereta. *bajed kereta dia strekkk sangatt. = =''

kalau ciku tu la yang ajar aku memang mengundang kecelakaan la kan.. aku bawak terus masuk dalam longkang skali dengan cikgu-cikgu.. tak nak ajar  sangat kan .. macam berani kan.. LOL.

time aku belajar tu, hujan sepoi-sepoi bahasa tau. pastu mata naik juling sebab pasang wiper. mata asyik nak tengok wiper je. aku pon tak tahu kenapa tetibe aku jadi jakun macam tak pernah tengok wiper. kenapa korang asik sebut wiper je ni? hehe..

kalau bleh time ni nak je switch off mode hujan pastu  switch on mode matahari bersinar dengan bunyi burung berkicau.wahh~ alangkah indah dan bahagianye pagi bersama dengan cikguhensem.

*PENAMPO*

dah setengah jam belajar ke hulu hilir atas litar tu, dah pandai semua, boringgggg tau. sangat tak fun round tempat sama. bila dah bosan sangat..

ck :- cikgu, saya nak pusing round about kat depan boleh? *round about depan pintu pagar skolah memandu aku.eh, macam korang tau.*

cikgu :- boleh... pegi je mana awak nak pergi, jangan masuk longkang sudah.

ck :- hik hik hik.

ketawa ingat nak tutup mulut nak tunjuk tahap kesopanan tahap maksima tapi nanti kang masuk longkang betol-betol kang susah pulak duk main lepas-lepas stereng nih. ingat aku pro sangat ke macam pompuan lain??  *eh,emo pulak.*

lepas 2, 3 kali round..

cikgu :- awak nak round lagi ke? dah la tu..

baru nak pulas stereng nak cukup kan 5 round. potong betol. pastu dah kelam kabut kereta nak pegi mane. buat malu ok.

tapi sonok jugak main pusing-pusing sampai cikgu pening. korang nanti yang nak belajar memandu tu, boleh la buat. tu pon kalo dapat cikgu macam aku. kalau tak, harus kena pelempang buat dia pening kan. pastu dah kena pelempang, korang claim pulak pelampang dengan aku eh. keh keh keh.

pastu pusing-pusing lagi atas litar. kau tahu tak kena pusing sampai 3 jam atas litar. vontot dah naik kebas tau tak. tapi tu baru 2 jam. sangat boringgg ok. siap ketuk-ketuk jari kat stereng lagi.bila dah x dapat bendung dah boring tu, tekan minyak kasi laju sikit. time ni cikgu tengah sebok main esemes. dengan makwe lettewww... syok sngt tengok enset die, die angkat  kepala..

"eh..laju sangat nih.slow sikit."

aku ni pulak belagak tak hagak kan. keh keh keh.





tu bi kontiniu kalo aku ade mood nak kontiniu.. *macamadaorangnakambektahu.* :p

bye ols!

22 comments:

the choco_lady said...

oke sgt best ! sila continue lagik !

smilenajah93 said...

xmo main2 lagi yea :)

syahirooAhmad said...

ini test kete ke or nga shoting ronda2 360*... macam2 la pael ulardaun ni. comey je pangai.. tak leh duk diam,

ArulchelseA said...

pinjam lesung pipit tu bleh ke?.. kih kih kih

tonaH iS herE said...

teringat plak time belaja kete dulu

cikgu tonah terus diam membebel setelah tonah tekan minyak menuju terus ke umah tonah

lalu cikgu itu tu pown wat muke bengang da

CintaKhadijah said...

saffa~ klo rajin tu bi kontiniu la..hee:P

smilenajah93 ~ baik! ^^

syahiroo~ keh keh keh.. feeling shooting roda2 kolumpo.:P

arul~ nah! esok pulangkan balik.:P

tonah~ haha. terbaik.. nt nak wat jugak lah.^^p

aiEz said...

Lpas ni blaja lain pulak...hehe..naik bukit sume,lps tu jumpa abg jpj pulak..dup dup,hehe...;p

~Nana BamBam~ said...

kalau saya jadi cikgu tu pon naik penin asyik round2 jerp..hahaha

CintaKhadijah said...

aiez~ yg jumpe jpj tu yg cam dup dap dup dap kalah jumpe aaron aziz. hahah...nak jugak aaron aziz die..=="

nana~ haha..tp fun lah! ^^p

Man Mala said...

saya masa bljr bawa kete dulu, cikgu tu garang jgk lah. kalau xdapat wat mesti dia marah.

vote my entry dgn komen/retweet/ klik google plus/ like...
http://manmala.blogspot.com/2011/11/iphone-4s-gadget-impian-ku.html

cik pinaz said...

bestnya da boleh bawa keta , kita moto je tapi tu pun x de lesen lagi .. huhu

Shurazirah Sukhur said...

haha nice one.sila continue ag sebab sangat best nak taw kisah awak belajar dengan cikgu manis-manis handsome.hikhik

p/s:salam perkenalan.thanks follow saya :D

TwIstiEs*meSti Mau* said...

hahaha...budak nakal!
like you laaa..bini muda abg ni...haha

Ungu Violet said...

bez ar dpt cikgu encem...ungu dpt apek tua...huhu

Cik tikah said...

sejak dapat lesen, 4 bulan bulan lps tuh x pegang stereng kete dh. haha

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

choki masih terkial2 lagi nak bawak kete walo pom ade lesen . hahahah

DOMU-KON said...

hahaha..xd terlintas nak amek lesen pun

Cik Nurul said...

bile la kite nak pandai..~ -.-

Ezad Skytech said...

time belajar kereta ni best kot...hee~

Norlida Ramli said...

jgn main2 lg tau!

hehe..sy x reti pun bwk keta :)

Tapak Kaki said...

kelakar baca cite ang ni.. nanti ang try bawak keta sambil esemes.. tu skill yang wajib ada pada driver ok.haha

obat diabetes melitus alami said...

ikut menyimak gan

Copyright@ All Rights Reserved ulardaun.blogspot.com. Setiap entry adalah hasil pemerahan otak tahap maksima kerut-kerut-dahi-kening-bercantum. Sekiang.