pEeps!

Tuesday, February 23, 2010

skodeng??

Lame giler x up date blog neh…bukan pe, malas sngt..lgpon xde org nak baca pon kan..hehehe…xpe2..xde org nak bace pon ade aku kesah? Hek..bowink weh skunk…xtahu nak wat pe…time ni la baru aku tingat kat blog aku..ok…jom mule berceghiter..dalam aku x up date blog aku ni, byk sungguh kejadian yg berlaku kat dalam idop aku..k..meh aku citer meh…kejadian pertama…jeng jeng jeng…cekidaut……
Aku kena serang hendap!! Ermmmm..salah tatabahasa…aku dihendap..agak2 betoi ka??
Senang citer aku kena skodeng la…kat maner?? Gud question..kat hostel aku…aku ngah wat pe? Aku ngah tido…kol bape? Kol 4 pagi…camner aku tahu? Aku terjaga sbb binatang terbang yg paling aku x suker gigit aku…siapakah beliau??nyamuk…lupe pasang ubat nyamuk..aku terjaga tgk2 langsir terselak, tingkapterbukak n nampak sumtink bergerak cam kepala org..aku terkezut giler terus jatuh katil..then aku kejut kawan aku..pastu kitorang bukak lampu dengar ade motorsikal pecut…pastu aku dapat rasa dengan naluri keibuan aku yg org tu ader lagi kat tepi tingkap aku tu..kawan aku amik torchlight suluh2 nampak ader org ngh nyorok kat tepi tingkap…memang takut time tu xpikir nak jerit ke ape…tunggu je..then lama sikit kitorang bunyik org terjun..aku yakin dan kompiden yang org tu dah lari…keesokan harinyer…kitorang pon nampak la ni……cekidaut…..


tapak kaki..


Then kejadian ke 2…aku malu………………………………..!!
Yg ni memang memalukan sungguh la…rase cam xnak idop dah pas kejadian ni berlaku…memang malu.xtipu…cekidaut…
Pada satu hari…..hehe…malu…
Cenggini…kol 1 tgahhari..aku balik dari kolej ngn member2 aku…member aku sowang ni nek beskal..aku lak ngah ket yot time tu..pe lagi, aku tompang la beskal die..dengan ayu nyer aku nek beskal tu ngn berbaju kurung…then smpai la kat simpang 3 aku rasa x sedap ati..aku soh kak mira stop.,.aku tgk bawah kain aku dah masuk dalam rntai beskal tu…dah berpusing2 dah..dah la kitorang benti kat tgah2 jalan..tp bkn jalan raya k..tapi time tu ade kete nak lalu..aku ngah panic ni xtahu nak wat pe…heretla beskal tu g tepi..malu sungguh..nak angkat muka time tu jgn harap la…memang aku tunduk je tgk kain aku tu…pastu ade la sowang mamat ni benti tolong aku..uncle kedai tepi tupon tolong aku….15 minit gak la cube nak selamatkan kain aku ni..heh..akhirnyer berjaye gak…aku pon angkt la muka aku sikit..ya Allah!! Ramai bebenor org kat situ benti…adei….malu……cam ader eksiden lak kat situ..aku dah malu giler tunduk balik…ramai gak yang bersimpati kat aku..keh..kain aku dah berlobang dah..dah la baju baru…baju akak bagi…huhuhu…pastu dah ucap time kasih sumer kitorang pon balik la…..pastu aku cam fobia nak nek beskal pakai baju kurung lagik….heh…r..keh…

Ok kejadian ke3…
Yg ni bersangkut mangkuk ngn kejadian mula2..dalam 2 minggu penyekodeng tu menyekodeng aku…die datang balik….kenapa dia datang balik?? Sape mangsa ke 2?
Banyak soal lak…hehe..mangsanya rumet2 aku la…dua2 org rumet aku kena curik phone…yg sowang ni letak phone kat bawah bantal..sowang letak kat atas lantai…tp dipikir2 balik camner die lak amik,…kitorang pon heran gak…tingkap dah ade besi ..camne dia jolok amik phone tu…memang pelik…kenapa x kata org dalam yg amik? Uih..kitorang ber3 je dalam bilik tu…xkan aku nak amik kot…pe la..aku punyer la bek…xkan nak curik barang kawan sdiri…(koya baik..hakhakahk)..nak tau kenapa kitorang ckp org tu datang balik? Sbb malam tu budak bilik sebelah nampak kelibat orag ngh nyorok kat atas atap…nampak jelas ade org..erm..kawan aku 2 org ni pon frust la phone dah kena curik..mane x bengang..satu harga 1000 lebih,..satu lagik 5 ratuih…pastu kawan aku kol la phone die tu…skali die angkat…nak tau org tu cakap pe??x cakap tapi…bunyik…camni…. “MMMMMMMMMMMMMuah…muah…muah..muah…” bdoh tol…pastu kol lagik, kawan ku duk marah2 die siap nyanyi2 lagik…memng kuang ajor…
K sampai sini dulu.. t aku up date lagi…papay…

1 comment:

TwIstiEs*meSti Mau* said...

haha...,twisties laa tuu..ork skodeng nyerr..hahaa..

tidur nerap ork..hoo,berat2..kaloh kita..haha..

Copyright@ All Rights Reserved ulardaun.blogspot.com. Setiap entry adalah hasil pemerahan otak tahap maksima kerut-kerut-dahi-kening-bercantum. Sekiang.