pEeps!

Wednesday, January 9, 2013

Tak puas hati.


Kelmarin ada la keluar pergi hantar mak klinik sebab dia tak berapa sihat. Kalau sihat takde pulak nak pegi kan? ahak tak kelakar. #lempang sedas#. lepas tu aku  singgah klinik kerajaan sebab nak cuci gigi.. Tetiba timbul kesedaran nak pergi cek gigi 6 bulan sekali. Petanda nak khawin ke apa ni? Hubungkaitnya apa? ahak.

Tau je la kan pergi klinik memang ditakdirkan untuk menunggu.. Kalau pergi klinik terus dapat masuk bilik doktor tu kira ko tengah mimpi la tu. Tapi aku rasa dalam mimpi pun belom tentu dapat.

Sebab dekat klinik swasta pun kena tunggu lama-2 kan so siap cek mak aku dalam pukul 4.15 petang camtu, bajed-2 memang sempat la nak pergi klinik kerajaan kan.. So bedesup la pergi klinik kerajaan. Tengok-2 kat papan kenyataan waktu tutup pukul 5.30 petang. memang sempat sangat la kan.. Good job Ck. Jom masuk! 


So, terus pergi daftar nama.. Masa tu ada sorang je pesakit tengah tunggu. Dalam pukul 4.30 lebih macam tu turn aku pulak. Cek-cek pastu dia cakap gigi kena tampal jadi kena atur temu janji la doktor tu cakap. Aku tanya la tak boleh ke buat sekarang? Bukannya ada orang lagi pun kat luar. Aku yang last. pastu dia tengok nurse kat sebelah dia pastu duk gelak-gelak. 

Dah tau sangat nak balik awallllllllllll.. 



Nurse kat luar pun sorang-sorang dah kalut angkut handbag. aku peratiiii je pangai sorang-sorang.. Siap perli aku cakap nak magrib baru nak datang. Ewah..

Ikut hati nak je jawab, "eh, dah magrib ke? jom la solat jemaah magrib sesame.."

Klinik tutup pukul 5.30 kot. Aku pergi bukan pukul 5.29.  ah. tak puas hati.






  • Waktu kerja habis pukul 5.30 p.m maksudnya kerja sampai pukul 5.30p.m la kan. Bukan maksudnya 5.30p.m dah start motor dah start kete takpun dah sampai kat pagar rumah. Masalahnya sekarang ramai yang TAK PAHAM MAKSUD atau buat-buat tak paham. -.-'



Aku taknak la membebel lebih-lebih. Banyak lagila yang tak puas hati. Pergi klinik kerajaan nak dilayan macam Puteri Gunung Ledang? Mimpi dalam mimpi pon belom tentu dapat. Ko ingat ko tuan puteri? hihi..


Padan la sebab bayar 7hengget je kan.. Pergi Klinik swasta, padanla jugak bayar beratos tapi dilayan macam Snow white. u deserve it la kan. 


Membuak-buak semangat didada nak membebel ni. Tp sedor umur baru 23 tapi membebel macam makcik-makcik 40an.  Taknak la kan. Masing-masing paham sendiri la. Masing-masing dah besar. Saya harap korang berubah. tetibee..

ewahh.. Makcik Ck, makcik Ck.. -..-''

p/s: petang tu ada budak comel dapat tampal gigi dengan cuci gigi lepas buat drama swasta. kahkah.

wah, ada hadiah percuma! klik sini.
Till then, bai sayangs..^^p

7 comments:

Lan Bingka said...

lawanya gigi

Niza Romli said...

haha..kelakar la ko ni jahhh.

Darlie said...

gigi lobang=mulut bau=tampal..hahaha

potia casadelarossa said...

oloooo... cutenyer katoon tu

afzalsukasuki said...

datang lambat2 sape suruh

kalau abang la memang abang hambat ko sendiri ngan penyapu

Tu la pepagi bangun lambat lagi hahaha

kak nora said...

bunda datang nak cari kawan

silvi silviani said...

sering sikat gigi gan biar ga sakit :)

Copyright@ All Rights Reserved ulardaun.blogspot.com. Setiap entry adalah hasil pemerahan otak tahap maksima kerut-kerut-dahi-kening-bercantum. Sekiang.