pEeps!

Saturday, March 24, 2012

baru 22 tapi dah macam nenek-2.

Satu je perangai aku yang kadang-2 aku sendirik fed-up dengan diri sendiri apatah lagi orang sekeliling contohnya cikgu bahasa melayu, cikgu matematik, cikgu PJ, termasuk jugak cikgu mengaji apatah lagi cikgu memandu kadang-2 mak cik jual karipap, pakcik driver teksi, akak jual shawl pon boleh fed-up.

Sebenarnya kalau diorang tak fed-up pon takpe sebab cite entry ni takde kena mengena dengan diorang pon.

Ni dinamakan tips memanjangkan entry atau makna tersiratnya tips menuju kehancuran. Newbie-2 bolehla amalkan. Hua Hua Hua.





ehem,


kembali ke pangkal jalan..

perangai apa kalau dah macam nenek-2 ni oulsss kalau tak pelupa.

#dah Jemah sangat la tewww guna 'oullsss-2' ?#

:p

ok, umor baru 22 tau tapi tahap pelupa dah macam nenek 82 tahun. tapi tahap kecomelan tu still tahap 15 tahun. awww... #pitam.#.

kadang-2 baru 2 3 minit letak barang kat mana-2 dah boleh lupa. Baru 2 3 minit. tak 2 3 jam, 2 3 hari, 2 3 minggu, 2 3 bulan, 2 3 tahun. nampak tak semangat menaip blog kat sini sampai semua nak sebut? -..-'


Pastu selalu lupa nak cabut kunci motor @ kunci kereta. lepas parking terus berdesup masuk kerja dengan gaya akulah-pekerja-paling-komited-berwawasan-bermutu-kesayangan-boss.


pernah dpat surat cinta orang selit dekat moto.


"awak tertinggal kunci motor, saya dah bagi dekat pak guard depan."


aww sungguh baik hati. ^^,

stakat harini tak hilang lagi motor kereta PINJAM NGAN BAPAK tu. kalau takkk... kau mimpi ngeri la empat tahun berturut-2.

Pastu selalu lupa tarikh-tarikh penting. Ni tarikh nikah minggu depan ni nasib ingat lagi nih. eh eh..  #dush! dush! dush! bila mase kau nak nikah.#

ok, contohnya dulu-2 masa zaman gatal-gatal bercinta, boiprenggg no-5 tanye enibersari bape haghi bulan? terus je dengan kompideng laju macam monorail sebut enibersari dengan boipreng no-4. konon masih tak boleh lupakan cinta lama la. kononnnn.. pastu teros kena cerai on the spot. ok, ni cerita tak benar. sila jangan percaya. kah kah kah.

tapi siyes aku kalau bab-2 tarikh ni memang lemah. Sebab tu kertas Sejarah time espiem dapat A2 je tak dapat A1. #lempang doplohpatkali.#


hehe..

Pernah skali tu kan, 4 5 hari lagi besday aku. pastu ligatla ingatkan kengkawan sume jangan lupa jangan lupa besday aku. sampai hari besday, aku sdirik yang lupa. bila kawan bagi hadiah it was like a'ah-la-macam-mana-boleh-lupaaa...

yes! macam mana boleh lupa nenek CK??!

kes terbaru, aku lupa letak kat mana SIJIL SPM. penting kot nak masuk blaja nanti.. lepas sepah-sepahkan satu rumah duk cari, tak jumpa terpaksa la pergi LEMBAGA PEPERIKSAAN MALAYSIA kat Putrajaya ambik sijil lain.

ni dipanggil menyusahkan orang sekeliling. tapi takpe, boleh jugak makan angin.. hew hew hew.

 kesimpulanya, AKU MEMANG PELUPA.

Jangan nanti dah belaki, laki pon boleh lupa. semalam baru nikah.. tetiba..

"eh, sal awak tido sini?! kita tak nikah lagi mana boleh tido skali! kita putus tunang saat ni jugak!! kau berambus!"

teros masuk harian METRO.


Isteri dilempang 24 ribu kali selama 24 jam. 





amacam? tinggi tak imaginasi aku?

keh keh keh.


but most of all,

don't forget me, I beg.



till then, babai sayangss.. ^^,









8 comments:

JenalAbuding said...

ZzZzZzzz....ko ni parkinson kot

CintaKhadijah said...

owh..parkinson eh camni? =..="

syahirooAhmad said...

Hohohoh... u ingat tak password skype u? :D tetibe.. selalu benda2 remeh cam ni mmg kita tak amik kisah pon. kunk bila urgent nak skype, baru la terhengeh2 dok click "forget password" please recovery my pass. hais~

nuyui a.k.a miss YUI said...

aduh,,xtau nk bg ubt apa lau jd gtu..huhu.

Un Phat Lee said...

alahai.tak perlu lah dilempang-lempang muka yg cantek itu. XD

aiEz said...

hahaha sengal Ck,bab drama kawen tu tersangat sengal...hahaha..

*ni kes banyak telan semut ni,kehkehkeh...;p

aswadz said...

mmbr aku pun ada kes camni gak. ko bole la kawan ngan dia. hahaha...

Nafisah Ruslan said...

beselah.. manusia ni memang pelupe.. perangai kita sama! sep sikit.. hehe

Copyright@ All Rights Reserved ulardaun.blogspot.com. Setiap entry adalah hasil pemerahan otak tahap maksima kerut-kerut-dahi-kening-bercantum. Sekiang.