pEeps!

Monday, September 2, 2013

sekesian kesian aku, orang lain lagi kesian.

Sejak raya haritu aku punya melantak macam orang bela hantu raya kau tahu? Mebi sebab masa puasa duduk dekat hostel hidup aku macam tak cukup makan. Kais pagi makan pagi, tak kais tak makan. Camtuuu.. hebat rasanya berperibahasa dekat blog. kihkih
 

Student kesian. Hulurkan tangan ringankan beban.
#lempang#
 
 
 
Sem lepas sem pendek. Kalau sem pendek tu duit pinjaman takkan masuk. Dan bila duit pinjaman tak masuk, hidup kau akan jadik kesian. Kalau nak harapkan duit pinjaman kau belajar kat IPTS, memang hidup kau merana kalau kau jenis boros macam kau anak datuk bendahara. Tapi kalau kau jimat pun, still lagi tak cukup and hidup kau akan kesian jugak. hihi..
 
 
 
Disebabkan duit loan tak masuk, so, terpaksa mintak dengan sugar dad. hamboiii sugar dad tempoyak dia kan.. bapak aku lah. hihi. kau ingat kau hot sangat sugar dad nak bela engkau? sugar dad pun tak kuasa.
 
 
 
 Tapi sebelum nak mintak tu aku pikir lapan puluh ratus juta kali kuasa lapan. Sebabnya sebelum dapat pinjaman dah banyak sangat pakai duit bapak aku. so aku jadik macam segan gittewww.. Sebelum tu pon dah ada mintak. Mintak banyak banyak kali pun, macam haishhh....takpelah.
walaupun mak aku cakap mintakkkkk je kalau nak mintak sebab bapaknya bukan ada anak lain dah nak tanggung. Amboi mak aku kan.. sekali aku mintak sepuluh ribu cash baru tahu. kihkih. hah engkau pon tak beragak nak mintak sepuluh ribu. Apa nama bapak engkau Bill Gate?
 
 
 
 Hari makin hari duit tu macam makin kurang. Takkan pulak bertambah kan? kalau bertambah tak kesian pulak kan hidup aku? kihkih. Sampai lah satu hari duit kertas dah takde dalam purse. Sampai bila pergi cucuk ATM dia keluar ayat, BAKI TIDAK MENCUKUPI. Tapi sebab macam tak boleh terima hakikat, cucuk lagi kad kot kot ATM buat hal. Tiup-tiup dekat microcip kad Atm, kesat kesat dekat tudung then cucuk balik. Cucuk bukan dua kali. Dua tiga empat kali. Nampak dia punya terdesak kat situ? haha
 
 
 
Bila dah redha memang dah takde duit dalam ATM, terus blah dari ATM. Kecewa saat tu toksah cakap. Rasa awan mendung duk ikut atas kepala. Saat tu rasa macam OH_MISKIN_GILA_BAPAK_AH.
 
 
 
But still tak mintak dengan bapak. Sebab aku ade duit syiling. So, bila bajek bajek sempat lagi berapa hari nak habis final lepas tu nak blah makan sedap sedap kat rumah, tak jadi nak mintak dengan bapak. Saat tu kau tau tak ada duit lima ringgit dah rasa kaya gila derrr walaupun spuloh sen spuloh sen sampai lima ringgit.. haha.. kesian.
 
 
 
Ada satu hari tu, bawak duit syiling tiga ringgit nak pergi beli nasik untuk berbuka dengan sedihnya, then pilih ayam seketul, Nasik separuh, makcik tu kasik harga seringgit je. SORONOT kemainn kau tahuu. hahaha.
 
 
 
Bila balik rumah cerita dekat kakak, kemain la dia membahan..
 
"miskinnya hiduppp.."
 
bila makan banyak sikit,
 
"tu sebab kat hostel tak cukup makan lah tu."
 
 
sedih memang sedih rasa macam tengah melantak lemang dengan sambal daging tak sampai dalam mulut lagi, tetiba tersentap then selow selow bawak pinggan pergi sinki. Pastu lap lap sikit air mata tengah bergenang kat tubir mata. pergh, imaginasi!
 
Sedih..
 
tapi bunyik macam nak baling kuali pon ade kan? hahaha. well, siblings memang macam tu. =,)
 
 
 
Member-member, family bukan tak tanya duit cukup ke tak. Tapi bila dah terlampau banyak kali diorang tolong, sampai kita boleh rasa..
 
 
 
cukuplah.
 
 
 
 
Bila kita rasa susahhhh sangat , jangan lupa banyak nikmat lain yang Allah dah bagi.
 
 
"Jika dihitung nikmat Allah swt kepada kamu, maka nescaya tidak terhitung banyakknya."
 
Surah Ibrahim, ayat 34.

 
till then, good night, sayangs..
 =,)

8 comments:

Lan Bingka said...

pernah gak merasa tahap susah macam tu, nak beli megi sebungkus pun tak mampu. Jalan ke mana2 tengok bawah je dengan harapan terjumpa duit..oh kenangan

LydSunshine said...

olooo...siannya ko ni... tapi waktu2 miskin ko tu akan jadi kenangan manis ko bila ko dah jadi menantu dato bendahara nnt.

♥ Nana BamBam ♥ said...

assalamualaikum ck.

nak wat camna, kehidupan student memang camtu. duk hostel, ambil loan nak belajar. stress belajar dan macam2 la..nak taknak tabah ye sayang.

disebalik payah itu, kesenangan akan menanti tak lama lagi.

Inshaallah. amin .

obat sesak nafas pada anak said...

ikut menyimak gan artikelnya

aswadz said...

mesti hang pandai berjimat bila dah keje nanti. insyaAllah.

p/s: nak jadi sugar daddy boleh? hehehe... *dushhh

obat sakit pinggang pada ibu hamil said...

sukses selalu gan

cara mengobati gagal ginjal tanpa cuci darah said...

makasih banyak gan infonya

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : melasian77cs@gmail.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
asianbet77.com

Download Disini

Copyright@ All Rights Reserved ulardaun.blogspot.com. Setiap entry adalah hasil pemerahan otak tahap maksima kerut-kerut-dahi-kening-bercantum. Sekiang.